Våra böcker

Vi Föräldrar är en sajt, två tidningar, flera böcker, kurser och föräldraevent. Här kan du läsa om några av våra böcker.

 

Omslagsbild på boken Fråga barnpsykologen

Boken Fråga barnpsykologen gavs ut 2018.

Fråga barnpsykologen – 142 frågor och svar om att vara förälder

av Malin Bergström

Varför vaknar bebisar så ofta? Hur hanterar man trots? Och behöver barn gränser? När barnpsykolog Malin Bergström svarar på föräldrars frågor om allt från sömnkaos till trots blir det svåra och oroande så mycket mer begripligt och lättare att hantera. Och när man läser hennes svar samlade är det som om en hel människosyn växer fram – en som är tillåtande och förlåtande, som grundar sig i att barn (och föräldrar) är och ska vara olika, och som poängterar det allra viktigaste: relationen mellan barn och förälder.

”De frågor och svar som finns med känns relevanta och allmängiltiga för många familjer. Ett för mig uppskattat inslag finns i slutet av boken där 12 av de föräldrar som ställt frågorna får svara på hur det gick och hur livet ser ut nu för familjerna. Formgivningen är modern, stilren och färgglad med många fina foton. Sammanfattningsvis är Fråga barnpsykologen en läsvärd och innehållsrik föräldrahandbok som ger såväl peppning och stöd som konkreta tips och råd. Helhetsbetyg: 4.” – Carola Forslund, BTJ-häfte 2018:15

Fråga barnpsykologen kan du köpa var som helst där böcker säljs eller här i vår webbshop.

Omslagsbild på boken Trotsboken

Fjärde och omarbetade upplagan av Trotsboken – fortfarande lika populär!

Trotsboken

av Malin Alfvén och Kristina Hofsten

”Han har kommit i trotsåldern”, suckar vi föräldrar när barnet plötsligt blir allmänt omöjligt. I själva verket består livet av många olika perioder av trots. Och väl är det. Trots leder till mognad och utveckling. Det är alltså inget fel när barnet plötsligt är på tvärs. Men det kan vara väldigt jobbigt. Det som fungerade så bra tidigare, fungerar plötsligt inte alls. Vi känner inte igen barnet och oroar oss för hur vårt jobbiga barn kommer att fungera tillsammans med andra barn och vuxna.

Vi trotsar i perioder genom hela livet. Fast vi säger det på olika sätt i olika åldrar. Redan under det första levnadsåret har bebisen sina ”trotsperioder” och trotsåldern vid två-tre år känner vi alla till. Sedan kommer nya perioder av trots och utveckling vid fyra, sex, nio och tolv år, och naturligtvis i tonåren. Dessutom under graviditeten, som ju också är en tid av stor omställning för både kvinnor och män. Den här boken handlar om trotsperioderna under barndomen fram till tonåren, samt under graviditeten.

”Detta är den fjärde och omarbetade upplagan av Trotsboken. Den beskriver på ett lättillgängligt sätt barns mognad och olika utvecklingsfaser – med fokus på trots och motstånd. Författarna förklarar grunden till att barn gör motstånd, vad föräldrarna kan tänka på i relation till barnen och ger också råd i konkreta situationer. –– Nya texter i denna utgåva handlar om skärmtid, stress och om skilsmässa. Dessa kapitel är aktuella och viktiga. Detta tillsammans med bokens nya och inbjudande layout gör att den bör ersätta den gamla upplagan i bokhyllan. Detta är en värdefull bok för föräldrar när det krisar.” Helhetsbetyg: 4. – Therese Nordholm, BTJ-häfte 2015:23

Trotsboken kan du köpa överallt där böcker finns eller här i vår webbshop.

Omslagsbild på boken Vi Föräldrars stora bok om barn

Ett praktverk om graviditet, barn och föräldraskap.

Vi Föräldrars stora bok om barn

av Maria Fröjdh och Maria Zamore

Hur kan jag förbereda mig på att bli förälder? Hur kommer livet att bli tillsammans med en ny liten människa? Och hur ska jag fixa det där med mat, sömn, utveckling och uppfostran?

Vi Föräldrars stora bok om barn ger dig svaren på de flesta frågor. I denna bok om barn från 0 till 6 år får du ta del av det allra senaste om att vänta och få barn och om barnets utveckling under de första sex åren. Här bidrar ett åttiotal av Sveriges främsta experter på bland annat graviditet, förlossning, adoption, föräldraskap, hälsa och barnsäkerhet med sina kunskaper. Och här kan du läsa om amning, flaskmatning, sömn, genus och uppfostran – ämnen som ständigt debatteras och där många tycker olika. Många föräldrar delar också med sig av sina personliga erfarenheter av att vara just förälder, med allt vad det innebär. Boken är ett oumbärligt stöd för alla som lever tillsammans med små barn.

Vi Föräldrars stora bok om barn består av tre delar:
Del 1, Vänta barn: Graviditet, förlossning och adoption.
Del 2, Ditt barn: Barnets utveckling – och det som är aktuellt i olika åldrar.
Del 3, Att vara förälder: Mer om amning, mat, sömn, hälsa barnsäkerhet och föräldraskap.

”Trots det traditionella upplägget känns boken fräsch och aktuell. Layouten och fotografierna är inbjudande och det är lätt att hitta vad man söker. Miljömedvetenhet och genustänkande, framåt eller bakåt i barnvagnen, frågor och teman är de som är aktuella i Sverige i dag. Ett roligt och tankeväckande kapitel finns med i slutet av boken och beskriver hur synen på barn och föräldraskap förändras med tiden. Detta verifierar också att böcker som denna bör uppdateras i bokhyllan med inte allt för långa intervaller. Boken vänder sig till den som väntar barn eller är nybliven förälder.” – Therese Nordholm, BTJ häfte 2012:21

Vi Föräldrars stora bok om barn kan du köpa överallt där böcker säljs eller i vår webbshop.

Omslagsbild på boken I huvudet på din bebis

En bok med barnets utveckling i fokus. Slutsåld på förlaget, men finns på bibliotek och antikvariat!

I huvudet på din bebis

av Maria Zamore

I huvudet på din bebis handlar om hur barn utvecklas, från noll till sex års ålder. Här förklaras vad den moderna forskningen kommit fram till och vad dess slutsatser betytt för synen på våra barn och oss själva som föräldrar.

Moderna spädbarnsforskare talar om det kompetenta barnet. Med det menar de att nyfödda barn är som programmerade att vara tillsammans med andra människor – och det är detta samspel, eller snarare de känslor som samspelet väcker inom barnet, som formar dess utveckling. Den här boken berättar hur.

Boken ger konkreta tips på hur du som förälder kan stimulera samspelet med ditt barn, och fakta om barnets utveckling vid olika åldrar. Genom de många föräldraberättelserna bjuder den också på igenkänning kring livet med små barn.

”Den här boken handlar om hur barn utvecklas från noll till sex år och hur man som förälder är eller kan vara tillsammans med sitt barn. Boken bygger på aktuell kunskap och författaren har intervjuat psykologer, läkare, forskare och bvc-sjuksköterskor samt ett antal föräldrar. Fakta om barns utveckling i olika åldrar och tips om hur man kan stimulera samspelet med sitt barn ges på ett pedagogiskt och positivt sätt. Boken är lättläst och inspirerande med många fantastiska bilder på barn i olika situationer. Den känns både aktuell och gedigen vad gäller fakta utan att kännas tung. Rekommenderas varmt till småbarnsföräldrar.” – Pekka Kataja, BTJ häfte 2006:14

I huvudet på din bebis är slutsåld, men finns att låna på bibliotek och kan hittas på antikvariat.

Lär dig mer om vad barn behöver för att må bra!

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.