I annonssamarbete med POLARN O. PYRET

När det är dags för bus med kompisarna inne på förskolan eller för äventyrlig utelek gäller det att ditt barn har rätt kläder för alla väder. Vi hjälper dig med höstens checklista, från Polarn O. Pyret.

P

å förskolan är det lek ute i ur och skur, så det är viktigt att vara förberedd med rätt kläder. Under hösten är ju också vädret ofta ombytligt. Det kan vara varmt och soligt ena stunden, medan det i nästa kan vara kallt och blåsigt.

190605_POP_19_141_a4_OK

En skaloverall skyddar mot vind och vatten, samtidigt som den har bra andningsförmåga. Skaloverall med avtagbart foder, stl 74–92, 1 299 kr. Stickad mössa i ekologisk bomull, stl 44/46–56/58, 179 kr. Allt från Polarn O. Pyret.

Tänk lager-på-lager

När vädret är skiftande är det bra att tänka lager-på-lager, då går det enkelt att lägga till eller ta bort ett plagg beroende på hur kyligt det är.

  • Det första lagret ska transportera bort fukt. Ett ullunderställ är mjukt och varmt mot kroppen.
  • Det andra lagret ska fungera som en värmande isolering. En vindfleecejacka håller barnet varmt och torrt.
  • Det tredje lagret ska hålla torrt. Skalkläder skyddar mot vind och vatten, samtidigt som de andas.

Torrt barn = glatt barn

190605_POP_23_125_a4_OK

Fodrad regnoverall i galon, stl 86–116, 699 kr. GOTS-certifierad randig mössa i ekologisk bomull, stl 36/38–48/50, 149 kr. Allt från Polarn O. Pyret.

Att vara våt och kall är ingen hit. Ullstrumpor och ett par bra gummistövlar håller fötterna varma och torra. Om din älskling dessutom tycker om att leka i sandlådan eller kanske hoppa runt i vattenpölar är galonkläder ett bra val. Galonkläder är vattentäta och håller värmen bra. De är också lätta att rengöra från sand och annan smuts.

Värmande accessoarer

När temperaturen sjunker behövs varma accessoarer för att hålla värmen extra bra. Mössa och vantar håller öron och fingrar varma när barnet busar ute. Ett par fingervantar gör det lättare att leka och skalhandskar håller händerna torra. För att kall luft, regn och snö inte ska ta sig in under kläderna vid halsen är det smart med en buff!

Checklista – kläder i lådan på förskolan

Forskolelada3

Gråmönstrad tröja i ekologisk bomull, stl 86–122/128, 299 kr. GOTS-certifierad enfärgad tröja, stl 86–116, 199 kr. Mönstrad tröja i ekologisk bomull, stl 86–116, 299 kr. GOTS-certifierade enfärgade leggings, stl 86–146/152, 179/199 kr. Gråmönstrad byxa i ekologisk bomull, stl 86–122/128, 299 kr. Randiga mockasiner, stl 18/19–26/27, 249 kr. Strumpor i ekologisk bomull, stl 16/18–28/30, 99 kr. Allt från Polarn O. Pyret.

Efter kladd med målarfärg eller ett utspillt glas mjölk behövs det ett klädbyte. Med denna packlista är ditt barn alltid torrt och varmt.

  • 3 par underbyxor och strumpor. Välj strumpor med halkskydd.
  • 2 t-shirtar och 2 långärmade tröjor, för oväntat kladd eller om en tröja blivit blöt.
  • 1 tjocktröja om barnet börjar frysa.
  • 2 trikåtajts är bra som byxor eller att bära under skalbyxor, då det blir varmt men inte bylsigt.
  • 2 tjocka mjukisbyxor är sköna och lekvänliga.

Visste du att…

Polarn O. Pyret jobbar mycket för att kläderna ska vara hållbara och miljövänliga? Ambitionen är att varje plagg ska bäras av tre barn – minst! Kläderna är alltså gjorda för att kunna lekas i och sedan ges vidare till syskon, kompisar eller välgörenhet när barnet växt ur dem.


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren