I annonssamarbete med UNIMEDIC PHARMA

Mollusker försvinner inte i första taget och hittills har vi fått vänta månader, eller till och med år, på att de ska läka. Men nu finns något som kan förkorta läkningstiden rejält – och som du kan använda hemma!

”Låt dem läka ut av sig själva”, ”det finns inget botemedel mot mollusker” och ”räkna med minst sex månader, kanske ett år tills de är borta”.

Det har hittills varit det bistra budskap alla föräldrar fått höra när de varit hos läkaren med barnens mollusker. Mollusker är en infektion i det ytligaste hudlagret orsakat av ett poxvirus. Utslagen är upphöjda, hudfärgade eller rosa, och brukar bli några millimeter stora med en liten grop i mitten. Hos barn dyker de oftast upp på magen, armarna, i ansiktet eller i nacken.

nopoxivir_mollusk

Mollusker har en grop i mitten, till skillnad från vårtor.

Att dras med mollusker är inte farligt, men inte heller bekvämt, och att bli av med dem kan ta lång tid. Även om de är ofarliga sprids de lätt och om barnet kliar på dem kan dessutom ärrbildning uppstå. Men nu finns det något som kan förkorta sjukdomstiden rejält. NoPoxivir är en medicinteknisk produkt, och går att köpa receptfritt på apotek, och det enda medel i Norden som är godkänt, och har en kliniskt bevisad effekt, mot mollusker. Nu behöver du inte vänta ut de besvärliga molluskerna – nu kan du ta fighten mot dem!

NoPoxivir_product_ny

NoPoxivir hjälper till att få bort mollusker.

Så här behandlar du molluskerna med NoPoxivir:

  1. Doppa plastspateln i NoPoxivir-lösningen. Applikatorn är designad för att ge rätt dos vid varje tillfälle.
  2. Applicera lösningen direkt på mollusken (ej runt omkring) med spateln och låt lösningen torka. Detta tar endast några sekunder. Applicera två gånger dagligen, lämpligen morgon och kväll.
  3. Sluta med behandlingen när inflammation framträder (området blir rött och svullet). I detta fall är det positivt, det innebär att kroppen nu har påbörjat läkningen. Detta sker oftast efter 4–6 dagar.
  4. Vänta. Kroppen kommer nu själv att ta hand om läkningen. Vanligtvis tar det 1–5 veckor.