I annonssamarbete med MAXI-COSI

Redan på väg hem från BB behöver du ett säkert babyskydd i bilen. Vi har samlat smarta tips som underlättar ditt val.

Checklistan när du väntar barn är lång. Men egentligen är det inte mycket prylar du behöver till den nya bebisen. Ett bra och säkert babyskydd är dock en viktig investering.

 1. Välj ett godkänt babyskydd
  Det viktigaste vid valet av babyskydd är att det är godkänt och säkert. i-Size är ett knippe regler som ger maximalt skydd för ditt barn. Bland annat innebär det bättre skydd för barnets huvud och nacke. I-Size förespråkar också att man använder Isofix-fästen och bas, istället för endast bälte, vilket gör det lättare att installera stolen rätt.

  Självklart ska din bebis åka bil tryggt och säkert. Babyskydden från Maxi-Cosi uppfyller alla de senaste säkerhetskraven. Maxi-Cosi babyskydd och bilbarnstolar har i-Size märkning och livstidsgaranti.

 2. Babyskydd med bas är smart
  Vissa babyskydd har en så kallad bas. Det betyder att du vid ett tillfälle monterar fast en anordning i bilen, och sedan bara behöver klicka i och ur babyskyddet. För att göra det riktigt smidigt (och spara både tid och pengar) är det klokt att satsa på en bas som fungerar även till bilbarnstolen, när det blir dags att byta.

  Bilbarnstol med bas är att rekommendera. Det är enkelt att klicka i och ur babyskyddet. Det nya babyskyddet Rock från Maxi-Cosi har högsta säkerhet och är enkelt att använda. Rock har sidoskydd som fäster i trepunktsbälte för bästa skydd. Funkar också med alla Maxi-Cosis barnvagnar och med basen FamilyFix XP i-Size.

 3. Nytt eller begagnat babyskydd?
  Att köpa begagnat kan vara riskabelt. Du måste vara hundra procent säker på att det begagnade babyskyddet inte har varit inblandad i någon olycka, vilket kan vara svårt att se med blotta ögat. Även mindre skador som att babyskyddet har småsprickor eller är för gammalt kan vara näst intill omöjligt att upptäcka. Är du inte helt säker – köp ett nytt!
 4. Men vi har ingen bil, måste vi köpa babyskydd?
  Även du som inte har egen bil kommer det garanterat att bli både buss- och bilresor. Tänk semestrar, besök hos släktingar, taxiresor efter middagar och en massa annat. Du som inte har bil, leta efter ett babyskydd som är litet och lätt, som funkar med barnvagnen och att det är enkelt att montera i bilen.

  Du kan använda babyskydd från Maxi-Cosi redan från första dagen. Lägg i ett spädbarnsinlägg så sitter bebisen säkert och ergonomiskt.

 5. Tänk på barnvagnen
  Babyskyddet ska vara smidigt och lätt att hantera i vardagen. Välj därför ett babyskydd som också funkar med barnvagnen. Då slipper du flytta barnet från vagnen till bilen, för vem vill väcka en bebis som slumrar sött?

  För lugnare bilresor och skönare promenader, välj ett babyskydd som går att fästa på vagnen. Det kommer underlätta vardagen med småbarn. Kolla in Pebble Plus som dessutom blivit utvald till bäst i test!

Glöm inte – barn växer fort!
Gör dig redo för nästa steg med Maxi-Cosi, som har en helenkel lösning för bilåkandet – använd basen Family Fix XP i-Size. När ditt barn växer ur babyskyddet Rock i-Size byter du enkelt till bilbarnstolen Pearl XP i-Size. En bas passar båda stolarna!  


Fler tips och råd om de bästa babyskydden och bilbarnstolarna hittar du här. Maxi-Cosi har en lång tradition av att tillverka och erbjuda säkra barnprodukter. Och erbjuder livstidsgaranti.