I annonssamarbete med OTRIVIN

Hosta, täppt näsa, feber… Att ha en förkyld bebis är jobbigt för hela familjen. Här är tipsen som lindrar.

Den här tiden när sjukdomarna avlöser varandra gäller det att ha koll. Din bebis kan vara hur pigg som helst trots att hen är sjuk. Här berättar vi vilka de vanligaste förkylningssymptomen är – och vad du kan göra för att hjälpa din bebis och lindra symptomen.

 

1. Glansiga ögon

Otrivin-glansiga-ogon

Trött eller irriterade ögon? Ibland kan det vara svårt att veta vad din älskling vill.

Vattniga ögon är ofta ett förkylningssymptom och ett tecken på att din bebis börjar bli sjuk. Ögonen kliar och då är det så lätt bebisens fingrar vandrar dit. Därför är det bra att rengöra ögonen en gång per dag. Doppa en kompress i ljummet vatten och svep över ögat, från yttre ögonvrån inåt, eller skölj med ögonbad (fysiologisk koksalt).

2. Öronvärk

Bebisar kommunicerar genom att visa var det gör ont. Att de gråter på nätterna och håller för eller drar sig i öronen brukar vara ett tecken på öronvärk. Oftast försvinner öronvärken av sig själv, men att låta barnet sova i högläge minskar trycket och underlättar för en god natts sömn.

3. Täppt näsa

Nassug-och-saltvattenNY

Otri-Baby saltvattenlösning och nässug rengör bebisens näsa på ett hygieniskt och effektivt sätt. Saltlösningen rengör, återfuktar och gör det lättare att få ut snor och slem ur de små näsborrarna.

Små bebisnäsor är trånga och känsliga, därför är det extra kämpigt när de täpps igen av snor. Bebisar har mycket svårare än vuxna att andas genom munnen, vilket gör att nästäppa blir ännu mer besvärligt. (Källa: Happy baby USA). Testa Otri-Baby saltvattenlösning som skonsamt lindrar och löser upp slemmet och använd sedan en nässug för att försiktigt avlägsna snor och slem.

4. Feber

Otrivin-baby-feber

Om pannan är varm, dubbelkolla även temperaturen i nacken. Det är där du känner bebisens kroppstemperatur.

Om din bebis får feber gäller det att ha hen under uppsikt. I de flesta fall är det ingen fara och går över av sig själv. Tappar hen matlusten, är extra gnällig, har svårt att dricka – ja, då ska du kontakta läkare.

5. Besvärlig hosta

Försök att amma, ge flaska eller lite vatten oftare än vanligt. Vätskan löser upp slemmet och blir då lättare att hosta upp.

Information till artikeln har vi hittat hos 1177.se.

Det här är Otri-Baby:
Små barn som inte kan snyta sig får det extra besvärligt när de blir förkylda. Med Otri-Baby nässug och Otri-Baby saltvattenlösning kan du på ett effektivt, skonsamt och hygieniskt sätt rengöra din bebis näsa och lindra nästäppa. Läs instruktionerna noggrant innan användning.
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2019 GSK eller dess licensgivare. 02/2019 CHSE/CHOTRI/0004/19

 


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån – eller 39 kr/mån för tidningsprenumeranter)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren