Sex med mage – 5 läsare berättar

 

”Sexet ger sammandragningar”

I början av graviditeten var jag nog mer ”på” än vanligt. Men det som stör mig mest nu är de samman­dragningar jag får av sex. De gör att jag hellre avstår. Dessutom känner jag mig inte särskilt sexig med kulan på magen, och det känns på något sätt märkligt att ha sex när jag är gravid, åtminstone nu i tredje trimestern.
Mannen får helt enkelt acceptera läget. Han tillfredsställer sig själv eller så myser vi tillsammans på annat sätt. Det ska bli spännande att få utforska varandra igen när bebisen är ute, det längtar vi efter!
/Madeleine

”Andra graviditeten gick allt enkelt” – läs på nästa sida

#br


”Andra graviditeten gick allt enkelt”

 

  När jag är gravid känner jag mej snyggare, sexigare och får mer lust. Med första barnet tog det ett tag innan man hittade ställningar som kändes bra, men andra graviditeten gick allt enkelt. Sov dottern och vi båda hade ork och lust så passade vi på. Mot slutet när jag inte hade lika mycket ork blev det mest oralsex.
Min sambo tycker att jag alltid är vacker men att jag ser lyckligare ut när jag är gravid, och det i sin tur ger honom mer lust.

/Pernilla


”Runt vecka 12 var sexet underbart”
– läs på nästa sida

#br

”Runt vecka 12 var sexet underbart”

När vi försökte bli med barn hade vi sex var eller varannan dag – inte av tvång utan mer för ”pirret” när man så gärna vill producera. Vi var ständigt lite småpilska. När vi sedan hade lyckats försvann suget från min sida drastiskt. Men från vecka 12 och några veckor framåt var sexet helt underbart! Vi verkligen hånglade loss, njöt av varandras närhet och drog ut på orgasmerna. Magen var fortfarande liten och brösten stora och uppsvällda, så jag kände mig väldigt snygg och feminin.

Längre fram i graviditeten fick jag foglossning, vilket gjorde att vissa ställningar uteslöts. De sista fyra veckorna var jag så stel i kroppen att vi inte kunde ha något vaginalt sex alls. Men eftersom lusten fortfarande fanns där höll vi ändå på ganska mycket med petting, kel och gos.
/Pia

”Vårt sexliv var obefintligt” – läs på nästa sida

#br

”Vårt sexliv var obefintligt”

Vårt sexliv var i princip obefintligt under graviditeten. Även fast vi inte pratade om det så tror jag inte att någon av oss var särskilt sugen. Dock kändes det inte alltid helt problemfritt. Jag tycker att det värsta inte var det uteblivna sexet, utan känslan av att vi ”borde” ha sex. Man var rädd för att vara onormal och orolig över att längtan inte skulle komma tillbaka. Jag var även orolig för att min sambo saknade att ha sex och tyckte att det berodde på mig. Även en lång tid efter förlossningen så var det lite sex.
Jag tycker inte att man ska bry sig om hur andra beskriver sitt sexliv utan utgå från vad som funkar för en själva. Dessutom tror jag man får en förskönad bild av verkligheten eftersom folk gärna överdriver det positiva och utelämnar det negativa i sina berättelser.

/Niklas

”Var sak har sin tid”
Vi har två barn, 2,5 samt 8 månader.   Med första magen mådde jag bra hela tiden, och jag minns att magen var ganska stor när vi slutade med själva penetrationen.
Andra gången var jag trött och illamående i början, och vi kom av oss alldeles. Vi försökte när illamåendet lagt sig, men jag hade helt tappat intresset och magen blev snabbt stor. Det har tyvärr inte heller blivit särskilt mycket sedan heller. Men vi försöker visa att vi tycker om varandra och pratar om att det ser ut så här just nu, men tiden går fort.   Det bästa tips jag kan ge är att njut av varandra på det sätt som känns bra för er – skit i vad andra säger om hur det ska vara. Var sak har sin tid!
/Emma

 


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån – eller 39 kr/mån för tidningsprenumeranter)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren