Känn bebisen röra sig i magen – med nytt smartarmband

Bli lite mer delaktig i graviditeten med nya smartarmbandet Babybuzz. Det ska nämligen göra att även den som inte har bebisen i magen kan känna sparkar – nästan i alla fall.

Hur kan man stötta sin gravida partner eller vän och bli mer delaktig i gravidlivet när man inte själv har bebisen i magen? Som partner till den gravida känns graviditeten inte alltid lika konkret.

Det vill blöjtillverkaren Libero ändra på när du nu lanserar sitt gravidarmband Babybuzz. Med armbandet kan den gravida skicka en vibration till sin partner/vän (som har det andra armbandet) när bebisen rör sig i magen.

Enligt Libero ska smartarmbandet alltså kunna göra graviditeten mer ”verklig” för den som inte bär barnet. De menar också att Babybuzz kan bidra till att den som inte har en synlig bebismage får en öppning att prata om sitt blivande föräldraskap – med andra – eftersom folk frågar om armbandet.

Så här funkar det:

Båda parterna behöver en iPhone och Babybuzz-appen. När bebisen rör sig trycker den gravida på en knapp på sitt armband. Då skickas en signal från armbandet via Bluetooth Low Energy 4.0 till iPhone-appen. Telefonen skickar i sin tur vidare signalen till den icke-gravida personens iPhone och vidare till armbandet som vibrerar. Som en påminnelse om bebisen i magen.

Vad kostar det?

Det är gratis. Från och med måndag den 31 oktober kan man låna Babybuzz genom att registrera sig på Liberos hemsida (man måste bli medlem i Liberoklubben). Men hur snabbt man sedan kan komma igång efter beställningen är dock ännu inte klart.

– Eftersom vi inte vet hundra hur stor efterfrågan kommer att vara kan vi inte garantera att det inte blir lite väntetid för någon i början, men där försöker vi hitta en balans för att täcka upp behovet, säger Hanna Tholl, presskontakt för Libero Babybuzz.


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren