Frågor och svar om digitalt medlemskap

Frågor om digitalt medlemskap på Viföräldrar.se

Hur gör jag för att bli medlem på sajten?
Du fyller i din mejladress och därefter får du ett mejl från oss med en länk till en sida där du väljer ditt lösenord. Svårare än så är det inte. Här kan du registrera dig som medlem!  

Varför kostar det att läsa artiklar på Viföräldrar.se?
Redaktionen har beslutat sig för att lägga ut i princip alla artiklar på sajten. Därför kostar det en liten summa varje månad för att ta del av det, på samma vis som det kostar att köpa tidningen.

Förut kostade det inget att läsa Vi Föräldrar på nätet. Varför kostar det nu?
Därför att nu har du som läsare tillgång till samtliga artiklar och guider i Vi Föräldrars arkiv, inklusive massor med nytt material (bland annat från boken Fråga barnpsykologen). Genom att ta betalt för vår journalistik kan vi fortsätta att utveckla Vi Föräldrar mot att bli en heltäckande plattform för föräldrar till barn i alla åldrar. Vi uppdaterar sajten ständigt med nya artiklar och ny kunskap för att du ska känna dig säker på att du får den senaste informationen inom alla områden.

Varför ska jag betala för texter om barn, som jag kan få gratis på många andra håll på nätet?
Materialet på Vi Föräldrars sajt skiljer sig mycket från materialet på liknande sajter. Varumärket har funnits sedan 1968, har hög trovärdighet och många tusen läsare varje månad. Vi har höga krav på vår journalistik. Fakta och källor kontrolleras noggrant och vi samarbetar med några av landets främsta experter. Det kostar pengar att ha journalister anställda, att låta dessa journalister ägna tid åt att läsa in sig på ett ämne, hitta kunniga och relevanta intervjupersoner, göra intervjuer och att skriva artiklar. Dessa kostnader måste antingen täckas av annonsörer eller av läsare. Viföräldrar.se finansieras delvis av intäkter från annonsörer, men dessa täcker inte den kostnad som det innebär att skapa kvalitativt innehåll.

Vad får man om man blir medlem på Viföräldrar.se?
Vi har samlat all information du behöver i ditt föräldraskap från de främsta experterna inom områden som sömn, mat, barns utveckling och behov, psykologi, trots & bråk och massor med annat. När du startar ditt medlemskap får du tillgång till flera tusen artiklar och reportage, både att läsa och lyssna till.

Allt detta ingår:

 • Artikelbibliotek med tusentals artiklar om barn och föräldraskap.
 • Ljudartiklar. Ibland vill man lyssna istället för att läsa. Perfekt på barnvagnspromenaden eller under nattningen!
 • Svar på de vanligaste frågorna ställda av föräldrar till Malin Bergström, en av Sveriges främsta barnpsykologer. Malin Bergström har under många år hjälpt och guidat föräldrar i Vi Föräldrar. Du har även chansen att själv ställa dina frågor till Malin Bergström.
 • Vi Föräldrar som bläddringsbar e-tidning i appen Wype.
 • Våra guider. De ger dig allt du behöver veta inför köp av till exempel regnställ, barnvagnar, babysitters och gummistövlar, så att du enkelt ska kunna göra ditt val.
 • Rabatter på populära kurser och event som vi anordnar med experter på områden som sömn och trots. Till exempel får medlemmar 25 % rabatt på onlinekursen ”Sova hela natten” med Vi Föräldrars barnpsykolog Malin Bergström.

Jag vill ha råd om mitt barn av er barnpsykolog, kan jag mejla er då och få svar?
Ja, du kan mejla på adressen fragamalin@vf.bonnier.se (eller fylla i formuläret här) men eftersom vår psykolog Malin Bergström får många frågor kan vi inte garantera att du får svar. Frågor som har ett allmänintresse (som alltså kan vara intressanta och relevanta för fler än frågeställaren själv) och frågor som gäller bebisar, små barn och föräldraskap prioriteras.

Vad kostar det att vara medlem?
Det kostar 79 kronor i månaden (just nu bjuder vi på första månaden!) och det går att säga upp abonnemanget när som helst. Är du redan prenumerant på tidningen Vi Föräldrar ingår tillgång till allt vår digitala material. Du skapar ditt konto här.

Vad är det man betalar för?
Du betalar för att få tillgång till faktagranskad och relevant information för föräldrar, för att ta del av nya forskning som rör barn, för att kunna söka bland frågor och svar till barnpsykologen – sammanfattningsvis för att få kunskap som gör dig till en tryggare förälder. Nytt material läggs ut allt eftersom det produceras av redaktionen.

Frågor om betalning av den digitala medlemsavgiften

Jag vill inte ge ut mina kontouppgifter, kan man betala på annat sätt än via Klarna?
I dagsläget erbjuder vi enbart betalning via Klarna med Mobilt Bank ID. Vi håller på att se över andra betalmetoder men vet inte när vi kommer att lansera det. Om ni saknar något specifikt betalsätt, låt oss gärna få veta!

Kan man swisha?
Tyvärr, i dagsläget erbjuder vi enbart betalning via Klarna med Mobilt Bank ID.

Kan man betala med faktura?
Tyvärr, i dagsläget erbjuder vi enbart betalning via Klarna med Mobilt Bank ID. Eftersom Viföräldrar.se är en digital produkt har vi valt att undvika fakturahantering, främst för att vi tänker på miljön.

Om jag inte vill uppge personnummer, hur betalar jag då?
Initialt har vi endast möjlighet att erbjuda betalning via Klarna med Mobilt Bank ID. Klarna har valt att hantera betalningsflödet på det sättet och vi kan tyvärr inte påverka det.

Måste jag betala varje månad?
Ja, just nu erbjuder vi enbart månadsprenumeration för medlemskap på Viföräldrar.se.

Jag har ångrat mig och enligt Konsumentverket och distanslagen har jag 14 dagars ångerrätt, hur gör jag nu?
Den köpta prenumerationen består uteslutande av digitalt innehåll som inte levereras i fysiskt format. Du frånsäger dig därmed din ångerrätt om 14 dagar vid köp av prenumerationen.

Frågor om uppsägning av digitalt medlemsskap

Är det uppsägningstid?
Nej. Här kan du läsa mer om medlemsvillkoren.

Hur gör jag om jag vill säga upp mitt medlemskap?
Eftersom det är fri bindningstid kan du säga upp ditt abonnemang när som helst. Det gör du genom att klicka på länken ”Avsluta medlemskap” längst ner på din profilsida. Din profilsida når du genom att:

 1. Klicka på LOGGA IN i övre högra hörnet på sajten.
 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du glömt ditt lösenord är det här du kan begära att få ett nytt.
 3. När du är inloggad klickar du på symbolen i form av ett litet huvud i övre högra hörnet. Då får du upp din profilsida.
 4. Skrolla ner till den turkosa texten ”Avsluta medlemskap”. Klicka där!
 5. Behöver du mer hjälp? Här kan du kontakta vår kundservice.

Frågor som har med prenumeration av papperstidningen Vi Föräldrar att göra

Ingår digitalt medlemskap om jag är prenumerant på tidningen Vi Föräldrar?
Ja, du skapar ditt konto här.

Kommer jag även att få en tidning när jag betalar för innehållet digitalt?
Det digitala medlemskapet omfattar hela sajten samt Vi Föräldrars magasin som bläddringsbar e-tidning i appen Wype. Appen Wype laddar du ner där appar finns. Här hittar du information om hur du gör för att läsa Vi Föräldrar som e-tidning.

Varför ska jag prenumerera på tidningen om allt jag behöver finns på sajten?
Papperstidningen Vi Föräldrar innehåller material som är unikt för tidningen. Vissa artiklar och reportage passar helt enkelt bättre att ta del av i pappersform än på en skärm.

Frågor om innehållet på Viföräldrar.se

Hur vet jag att det jag läser på Vi Föräldrars sajt är sant?
Vi Föräldrars redaktion arbetar enligt de pressetiska reglerna, vilket bland annat innebär att ge korrekta nyheter, vara objektiv och lyfta fram flera åsikter samt att bemöta kritik mot sakuppgifter.

Jag har en snart 3-åring, hur mycket nyheter blir det för mig – kommer det mesta att handla om spädbarn?
Huvudfokus på Viföräldrar.se är graviditet och barn mellan 0 och 5 år, så ja, det finns mycket material för föräldrar till 3-åringar. På Viföräldrar.se har du alltid tillgång till den information som passar ditt barn just nu. Det är enkelt att söka på ålderskategorier och hitta den information du behöver.

Kan man testa digitalt medlemskap och se vad man får/hur det ser ut?
I dagsläget har vi inget sådant erbjudande, men abonnemanget har ingen bindningstid så det är fritt fram att bli medlem, pröva en månad, och därefter tacka nej till fortsatt medlemskap.

Vill du bli medlem? Klicka här!