Vi är trötta på personalens attityd på vårt barns förskola. Hur ska vi göra? Ska vi låta vår son gå kvar där han trivs, fast vi föräldrar inte gör det? Barnpsykolog Malin Bergström svarar.

Fråga:

Vi har just haft ett möte med personalen på vår 18 månader gamla sons förskola. Mötet har handlat om att vi är lite trötta på den attityd en del av personalen har. Vi funderar på att byta förskola på grund av det. Vi tänker i så fall göra det efter en lång ledighet.

Hur tycker du att vi ska göra? Ska vi låta vår son gå kvar där han trivs, fast vi föräldrar inte gör det?

Det känns så hemskt att ta honom ifrån barnen, som han tycker så mycket om. Men samtidigt känns det som att han har många år kvar i förskolan, och han borde ju känna om inte vi föräldrar trivs.

Mamma

Barnpsykolog Malin Bergström svarar:

Jag tycker att ni ska byta förskola. Med all respekt för barns vänskapsrelationer tycker jag inte att barn ska gå på förskolor där hälften av personalen har en tråkig attityd.

Det kan vara jobbigt för barn att byta, i alla fall för de barn som tycker att förändringar är jobbiga. Men sådant kan vi hjälpa dem med genom att förbereda innan, hälsa på efteråt och bjuda hem de kompisar som betyder mycket. Däremot kan vi inte hjälpa barnen under alla de timmar i veckan de är på förskolan utan vår medverkan. De timmarna utgör en stor del av barns liv under de mest form- och sårbara åren. Då ska ens barn banne mig tas om hand av vuxna med härliga attityder och varma famnar!

Vill du också ställa en fråga till vår barnpsykolog Malin Bergström? Klicka här!


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren