Vinnarbilarna

Här är de miljöbilar som hamnade på prispallen när småbarnsfamiljerna i Vi Föräldrars tespanel fick vara med och bestämma:


1:a plats

Ford S-max 2.0 Flexifuel
”En rymlig familjebil som känns skön att köra, upplevs stor på insidan utan att kännas klumpig att köra. En flexibel bil med tanke på att man kan möblera om inne i bilen. Gott om benutrymme i bilen, även med bilbarnstolar monterade i baksätet. Man sitter lite högre i bilen och rutorna är stora vilket ger bra sikt. En bil som visar att även stora bilar går att göra mer miljövänliga.”


2:a plats

Volvo V70 II 2.0 F
”Känns skön och stabil att köra. Rymlig med fiffiga integrerade bilbarnkuddar som kan fällas upp. Gott om plats för barnvagnen i bagaget. Man kan sitta i passagerarsätet även med bilbarnstol monterad bakom sätet, utrymmet är dock något begränsat. Lättöverskådlig instrumentpanel.”


3:e pris

Volkswagen Touran 2.0 EcoFuel CNG
”En rymlig och lättkörd familje­bil som är smidig att köra. Mycket god sikt åt alla håll. Den är lätt att ’möblera om’ efter familjens önskemål och instrumentpanelen är användarvänlig. Den här bilen har lägst koldioxidutsläpp bland de bilar som provkördes. Den är relativt billig i inköp och milkostnaden blir låg när man kör på gas. Tyvärr faller den helt och hållet på att infrastrukturen för att tanka gasbilar inte är tillfredställande utbyggt i Sverige idag.” Artikeln publicerades i Vi Föräldrar 10/2008


Läs mer


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren