BabyBjörn återkallar babysittrar

Metallbitar tygsitsen på tre babysittrar, Babysitter Trio, Babysitter Balance och Babysitter Balance Air, har fått Babybjörn att återkalla de 6672 babysittrar av de tre modellerna som sålts i Sverige.

Efter att man i Japan har funnit små metallbitar i den vadderade delen av babysitterns tygsits gjorde BabyBjörn en kontroll av de 20 000 babysittrar som BabyBjörn har i lager, och fann ytterligare metallbitar.

Då bestämde sig företaget att återkalla de nästan 7000 sålda babysittrarna av modellerna Babysitter Trio och Babysitter Balance.
Ingen incident har rapporterats men BabyBjörn AB väljer ändå att genomföra en frivillig återkallelse för att utesluta risken att ett barn eller en vuxen sticker sig.

– För oss är det självklart att återkalla den här produkten trots att ingen har kommit till skada, säger Annika Sander, informationschef på BabyBjörn AB.  Säkerhet kommer alltid i första rummet, och vi ber därför alla berörda konsumenter att skicka in tygsitsen på babysittern för kontroll. Vi beklagar verkligen att detta har inträffat, men hoppas att våra kunder har förståelse för vårt beslut.

Konsumenter som äger en Babysitter Trio, Babysitter Balance eller Babysitter Balance Air, ombeds skicka in babysitterns avtagbara tygsits till BabyBjörn AB för kontroll (observera att återkallelsen endast gäller babysittrar sålda från och med oktober 2007).

Detaljerad information till konsument återfinns på BabyBjörns hemsida, www.babybjorn.com
samt via BabyBjörn kundtjänst på telefon 0771-838400 eller babysitter@babybjorn.com


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren