Ashton Kutcher och Dregen tar upp fighten för offentliga skötbord på herrtoaletterna. Vi står bakom dem: Skötbord till alla nu!

Skyltarna här ovanför som en rasande pappa och artist, nämligen Dregen, la upp på sin Facebooksida säger mycket. Mamma och bebis på ena toaletten och pappa, utan bebis, på den andra. Skötbord finns bara på damernas!

Så här ser inte skyltarna ut i Sverige (hurra!), men många pappalediga vittnar om att det ofta saknas skötbord på offentliga herrtoaletter.

Ännu en som har rasat på sociala medier över bristen på skötbord på herrtoaletter är småbarnspappan och Hollywoodskådisen Ashton Kutcher. Både han och Dregen fick enormt gensvar från sina följare, mest från andra pappor som kände igen sig men också från mammor.

Dregen, artist: ”Tror ni inte att jag kan ta hand om mitt barn, eller vad?”

När musikartisten Dregen är på semester på Mallorca med Sixten, 2,5, upptäcker han att det bara finns skötbord på damtoaletterna – inte på en enda herrtoalett. Det gör honom upprörd, och intill foton på dörrarna skriver han:

”Tror ni inte att jag kan ta hand om mitt barn, eller vad? Wtf! (…) Det här är tillbaka till bronsåldern …”

Många av hans följare har upplevt samma problem, både i Sverige och på resor, skriver de.

Ashton Kutcher, skådespelare: ”Det är ALDRIG skötbord på offentliga herrtoaletter”

”Det är ALDRIG skötbord på offentliga herrtoaletter. Den första herrtoalett jag går in på som har ett kommer att få ett gratis omnämnande på min Facebook-sida! #Bethechange”, skriver han.

Inlägget har redan gillats över 200 000 gånger, och Ashton Kutcher, som vill ha en plats att byta på Wyatt, 1, hyllas nu för sitt upprop för ett mer jämställt föräldraskap.