Bästa och sämsta köpen till bebisen

”Vi kunde inte använda borsten på tre år”
– Den sämsta prylen är kammen och borsten som jag köpte till första pojken. Han var flintis tills han var tre år och vi fick alltså inte användning för dem.
Vårt bästa köp var nog hoppgungan, framför allt till vår äldste son. Han hade massor av energi och hoppade sig ofta trött på kvällarna.
När man får sitt andra barn är babysittern ett bra köp! Och gåstolen, som gör att en liten bebis kan följa efter mamma och pappa när de städar.
Helena, gift med Stefan. Tillsammans har de Willieam, 4 år och Edwin, 6 månader.

”Babysittern är med överallt”
– Vårt bästa köp är babysittern. Det gör att Matilda kan följa med oss överallt i huset. Man bär bara med sig babysittern som en väska, i bärremmarna.
Så fort hon börjar bli gnällig fäller vi den som en gunga, så kan man sitta och vicka den med foten samtidigt som vi äter.
Vi tar alltid med babysittern när vi är bortbjudna.
Sämsta köpet är nog en hjälmmössa som vi köpte i en babybutik. Den är helt oanvändbar. På H&M hittade vi sedan mjuka bomullshjälmmössor i tvåpack som inte ens kostade hälften så mycket.
Farfar snickrade en jättefin vagga. Matilda skriker så fort vi lägger henne i den. Numera sover hon hos oss i sängen, vi har skjutit in dubbelsängen mot väggen och lagt en massa kuddar intill väggen så att det inte blir något glapp. Det är både gosigt och mysigt att ha henne i sängen.
Annika, gift med Rikard, tillsammans har de dottern Matilda.

”Jag önskar att jag köpte amningskudden direkt”

– Babysittern köpte vi när vår son var två månader. Den skulle vi inte ha klarat oss utan. Det underlättar väldigt mycket att kunna sätta ner Neo när han inte äter eller sover. När han var liten så kunde han även somna i den när man vaggade honom, så man slapp att gå med honom till sömns. Så den rekommenderar jag till alla.
När lillen blev ungefär tre månader köpte vi ett babygym till honom. I början så tyckte han inte att det var kul att ligga där. Men så fort han började sträcka sig efter saker så tyckte han att det var jättespännande. Så småningom började han även att rulla på sig för att få tag på figurerna som är på gymmet.
Jag köpte en amningskudde när Neo var tre månader. Det är nog det bästa köpet. Ångrar att jag inte köpte den tidigare. Den har hjälpt mig jättemycket. Tror inte att vi har gjort några dåliga köp.
Anna, sambo med Lars, tillsammans har de sonen Neo, 6 månader.

”DVD-spelaren har räddat våre helgmorgnar”
– Vi är numera luttrade trebarnsföräldrar. Men när vår äldsta dotter skulle komma till världen köpte vi i princip allt, och insåg med tiden att en stor del av dessa saker hade vi inte behövt köpa…
Bästa köp: babysittern – hur skulle man annars kunna äta själv? Och bärselen, som är oumbärlig när man har fler än ett barn. Dvd-spelaren har sparat vårt tålamod och givit oss någon välbehövlig extra timmes sömn någon helgmorgon, även om vi båda vanligtvis är ganska restriktiva med barnens tv-tittande.
Ett annat bra köp är två ordentliga bilar. Det gör att det är lätt att ta sig ut på utflykter även för den som är hemma med barnen.
Sämsta köp var hos oss spjälsängen. I princip har inget av våra barn sovit i den, de har redan från början sovit i vanlig säng. Något som vi har bra erfarenhet av, då båda våra ”stora” i dag somnar själva i egen säng, och sover där hela natten. Dåliga köp är också mängder av leksaker som barnen aldrig lekt med.
Kristina och Thomas, föräldrar till Emma, 5 år, Sara, 3, och Tyra, 2,5 månader.


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren