Min man vill inte skaffa fler barn


Min man vill inte skaffa fler barn

Fråga

Min man och jag är oense om att skaffa flera barn. Jag tycker att det är dags att försöka på nytt, men min man lever kvar i vår sons svåra start i livet. Sonen föddes 3,5 månad för tidigt.
Men det är inget som säger att det ska hända igen. Jag tycker att beslutet tas av bara honom, jag får inte säga mitt.
Jag vill att min son ska få syskon, och jag vill inte vänta så länge för både deras och min skull. Kan jag hjälpa min man att komma vidare på något sätt?

Maby baby

Svar

Ofta tror vi att svåra förlossningar och komplicerad spädbarnstid är något som drabbar främst mammor, men numera vet vi att pappor berörs lika mycket, men inte alltid på samma sätt. Var gång din man tänker på ett nytt barn kommer allt det ni var med om när sonen föddes tillbaka.
Att en ny förlossning inte blir likadan är ju ingenting vi kan lova. Att däremot upplevelsen inte blir likadan, det kan vi lova. Just för att vi har erfarenhet att luta oss emot och är beredda, så hanterar vi en liknande situation mycket bättre. Vi har kontroll över situationen på ett helt annat sätt då. Men det är ingenting vi kan övertyga en rädd människa om. Först måste vi våga ta steget.
För dig är det lättare, du har redan bestämt dig. Men din man är inte där än. Att tala om det som hänt är oftast det bästa sättet att komma vidare.
Men där är vi olika, en del vill medan andra inte vill. Om din man vill prata med någon annan än dig finns många olika vägar att gå.
Han kan till exempel tala med den barnmorska och läkare som var med vid förlossningen eller med personal på neonatalavdelningen där sonen låg, med psykolog eller barnmorska på MVC eller chatta på någon av föräldrasajterna med andra pappor som varit med om samma sak.
Att skaffa barn eller inte är ju ett av de största besluten vi tar i livet och stora beslut måste få ta tid.

Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!