Min man bryr sig mest om datorn


Min man bryr sig mest om datorn

Fråga

Jag och min man fick en liten dotter i höstas, hon var mycket efterlängtad av oss båda. Jag har tre barn från tidigare förhållande, så barn i sig är inte problemet.
Min man arbetar skift dagtid. När han är ledig vill jag att han ska passa på att umgås med sin dotter. Då sätter han sig i stället framför datorn. Det känns som att han inte bryr sig om sin dotter, som jag vet att han älskar. Det känns som att jag är ensam om ansvaret och kärleken till henne.
Vad kan jag göra för att han ska bry sig mer om oss?

Frugan

Svar

När vi människor hamnar i situationer som är okända för oss eller som vi inte behärskar, så hanterar vi det på olika vis. En del tar snabbt tag i det nya och känner sig utmanade av det. Medan andra hellre drar sig undan en period och iakttar det hela mer utifrån. Under den tiden sysslar vi gärna med något som vi behärskar bättre, till exempel att bygga om huset, jobba övertid eller sitta vid datorn. Så kan man se på den situation som din man befinner sig i just nu.
Du har som mamma till fyra egna barn ett stort försprång jämfört med din man som är nyfödd pappa. Att känna sig underlägsen är inte lätt och svårare för vissa av oss än andra.
Att lära känna en ny liten människa, när man själv inte behärskar situationen och kanske jämför sig med dig – som är så van – är inte lätt. Men övning ger färdighet och det är det enda som hjälper, tror jag. Ju mer din man är själv med sin dotter, desto snabbare kommer han lära sig det du redan kan och vet.

Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!