Vi drar till fjällen!

Är du sugen på att ta med familjen och åka på en liten minisemster i vinter? Vi Föräldrar har listat fem barnvänliga skidanläggningar i Sverige.

Plats: Romme

Resa hit: Romme ligger i Dalarna, några mil söder om Borlänge. Hit tar du dig bäst med bil eller Rommes skidbuss. Den avgår dagligen från ett gäng svenska städer, som exempelvis Örebro, Linköping och Uppsala.

Boende: Här kan du hyra privata stugor, i nära anslutning till skidanläggningen. Röda hus med vita knutar, där du själv kan laga lunch och fixa matsäck, visst låter det bra?

Övrigt: Romme är en av Sveriges populäraste skidanläggningar. Här finns backar för stora som små. För de allra minsta erbjuder man skidlek och det finns fem stycken knappliftar.

 

Plats: Bjursås

Resa hit: Mellan Rättvik och Falun ligger Bjursås. Hit kan man ta sig med bil eller skidbuss.  Den avgår dagligen från massor av olika städer i Sverige, exempelvis: Malmköping, Strängnäs, Eskilstuna och Stockholm.

Boende: Här kan man hyra stugor, men föredrar man att bo på hotell finns det självklart möjligthet till det också. Klicka här för att hitta det alternativ som passar din familj bäst.

Övrigt: Bjursås som kallas Dalarnas Schweiz erbjuder både längd- och utförsåkning. Hit kan du ta med hela familjen, då det finns allt ifrån barnbackar till svarta nedfarter. För den som önskar finns det även relaxavdelning på området och skotersafari för den som vågar.

 

skidor
Plats: Branäs

Resa hit: I Värmland ligger Branäsberget där man erbjuder fina skidmöjligheter. Hit kommer du enklast med bil och här hittar du en bra vägbeskrivning.

Boende: I Branäs kan du hyra både lägenheter och stugor i nära anslutning till backarna. Nytt för säsongen är det barnvänliga lägenhetshotellet Ski Lodge, som ligger i nära anslutning till backarna.

Övrigt: Förutom skidåkningen erbjuder Branäs sina besökare en hel del annat. Man kan bland annat åka hundspann, gå på glassparty eller svischa ner för backarna med en snowracer.

 

skidor
Plats: Järvsöbacken

Resa hit: Järvsö ligger i Hälsingland mellan Bollnäs och Ljusdal. Hit kan man komma med bil, buss eller tåg, lite beroende på vart i landet man bor.

Boende: I Järvsö finns det massor av boendemöjligher. Man kan exempelvis övernatta i en toppstuga,  på Kramsta gästgård eller på Varghotellet.

Övrigt: I Järvsöbacken finns 19 nedfarter för stora som små.  Om man inte vill åka slalom kan man åka skridskor i Ladan,  åka en sväng med snöskoter eller titta på vargar på Järvzoo.

 

Plats: Åre Björnen

Resa hit: Åre är beläget i Jämtland och är Sveriges största skidanläggning. Hit kommer du smidigast med bil, men det går även att ta sig hit med flyg, buss eller tåg.

Boende: Här finns det mängder av boendealternativ i olika prisklasser. Vill man ha gångavstånd till backarna kan man bi i något av följande områden: Renen, Mården, Järven, Ekorren och Vargen. I dessa områden finns både stugor och lägenheter att hyra.

Övrigt: Åre Björnen är Åreskutans familjeområde. Där finns det möjlighet att gå på skidskola, gå på after ski med fiskdamm och saft, samt åka skidor i Björnlandet.