Matlust

Hur väcker man matglädjen hos sitt barn? Hur vet man att barnet får i sig tillräckligt? Och hur gör man för att få barnet att prova riktig mat?
Detta och mycket mer får du svar på i Matlust för barn 0-6 år. I boken finns kapitel om amning, hur barnets smak utvecklas, att laga egen barnmat, att fostra en allätare, runda barn, allergier och mycket mer.

Dessutom innehåller boken en fullmatad receptdel med ett trettiotal lättlagade och goda recept. Här finns allt från puréer till familjemiddagar och allergivänlig mat, illustrerat med lustfyllda och inspirerande matbilder.

Boken är skriven av Vi Föräldrars reporter Mia Coull i samarbete med barndietist Sara Ask.

Om Matlust för barn 0–6 år:
”Matlust heter en alldeles förträfflig bok om barnets matresa, från noll till sex år. —

Utöver författarnas egen expertis har en diger skara namnkunniga experter bistått med fakta och erfarenhet inom olika specialområden, vilket borgar för en genomgående hög kompetensnivå.

Förutom det relevanta innehållet är språket elegant och trevligt och jag uppskattar även tonläget i Matlust. Det uppmuntrar föräldrar att göra så gott de kan med matlagningen och att det inte är katastrof att ta genvägar ibland. —

Jag kan varmt rekommendera denna bok!”
Åsa Strindlund, Amningsnytt

”Då och då kommer det en ny mat- och kokbok för barnfamiljer som gör mig riktigt glad. Matlust är just en sådan bok. När författaren i inledningen skriver om sina egna erfarenheter känner jag igen varenda detalj från småbarnsåren. —
Utöver svar på alla möjliga frågor de flesta barnfamiljer har samt en jättebra mat- och näringslära innehåller boken också 30 utmärkta barnvänliga rätter.”
Ann Sköld Nilsson, bokklubbschef Barnens bokklubb

”Matlust ger faktiskt svar på det mesta och avdramatiserar mycket kring ”allt” som kan ha med barn och mat att göra. Den är som en välfylld uppslagsbok men samtidigt mycket lättläst.”
Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst


Pris: 169 kr