Konsten att steka en fläskkotlett

VI steker fläskkotletterna för länge, tror årets kock Tom Sjöstedt. Här tipsar han om sitt sätt att steka fläskkotlett.

Kanske har du erfarenhet av att fläskkotletten har blivit en ganska ledsam historia på tallriken, torr och tråkig.

Årets kock Tom Sjöstedt, som tycker att fläskkotlett är ett billigt och lättlagat kött, tror att det beror på att vi steker fläskkotletterna för länge.

– Kotletter måste stekas snabbt och hårt, tipsar han.

Steka fläskkotlett – Tom Sjöstedt tipsar

  1. Salta och peppra köttet ordentligt innan du steker det.
  2. Vänta tills pannan är glödhet, på med olivolja och lägg i köttbitarna.
  3. Stek sedan kotletterna snabbt på varje sida, kanske bara 30 sekunder till en minut.
  4. Ta pannan av plattan och låt vila ett par minuter så att värmen sprider sig genom köttet.

– Efter ett tag lär man sig hur det ska vara. Är man osäker på om köttet är genomstekt eller inte kan man skära igenom med en kniv och titta, säger Tom Sjöstedt.

Lär dig mer om vad barn behöver för att må bra!

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.