Vinterkläder för bebisen – så väljer du overall och åkpåse

Bebisen som åker vagn behöver inte ha en overall med massor av funktioner. Kanske räcker det med en tjockare åkpåse? Behov och väder styr.

Overall och åkpåse till bebisen i vagnen – så här säger experterna

När det är kallt och torrt: Den minsta vagnbebisen kommer antagligen inte att krypa runt i snön och behöver därför inte ha en overall med så många funktioner. Vatten- eller vindtäthet är inget måste. Sätt regnskydd på vagnen när det regnar, och låt barnet vara nedbäddat med lock över liggdelen eller i en varm åkpåse om det blåser. Men tänk på att en bebis som ligger stilla behöver varmare kläder än ett barn som är uppe och rör sig. Har du ett barn som ligger i vagnen, men också gärna vill komma upp i till exempel bärsele, passar det bra med en något tjockare overall i en tunnare åkpåse.

När det är milt och fuktigt: Klä barnet efter den miljö ni ska vistas i. Om du planerar att gå runt i en galleria räcker det med en tunnare overall, till exempel i fleece, i en tjockare åkpåse som du lätt kan öppna när ni kommer in. Då slipper barnet vara fullt påklätt även inomhus.

Experterna: Bosse Hylander, Didriksons, expert på funktionskläder för barn och vuxna och har arbetat som produkttestare åt tidningen Friluftsliv, samt Anna Lang, förskollärare på ur och skur-förskola med lång erfarenhet av att vara ute med barn på vintern.


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren