För tidig födsel vanligare bland glutenintoleranta mammor

Mammans glutenintolerans kan påverka barnets födelsevikt

Mammans glutenintolerans kan påverka barnets födelsevikt

En ny svensk studie visar att mammor med obehandlad glutenintolerans löper dubbelt så stor risk att föda barn med låg födelsevikt, dvs under 2 500 gram.
– Utifrån vår studie tror jag att en glutenintolerant ska ha stått på glutenfri kost i ett till två år före en graviditet för att ha en normal risk för låg födelsevikt, säger docenten och barnläkaren Jonas F Ludvigsson.

Källa: TT


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren