Tänk om jag är gravid igen……

Tänk om jag är gravid igen……

Fråga

I veckan har det gjort ont och stramat till i min mage – precis som när jag upptäckte att jag väntade vår son. Gjorde därför ett graviditetstest, som  visade att jag troligtvis väntar barn igen. (Det var ett mycket svagt streck, jag tänker därför göra om testet om en vecka för att vara säker.)
Nu är det så att vår son bara är 10 veckor gammal. Jag och min man visste att det, trots att jag helammar, fanns en risk för att jag skulle kunna bli gravid igen om vi hade oskyddat sex, men hade det ändå några gånger.
Vi tänker absolut behålla barnet om jag är gravid, men undrar om det är något speciellt vi bör tänka på, både när det gäller min hälsa och hur vi ska lägga upp livet för att alla ska må bra.

Kanske blivande tvåbarnsmor

Svar

Grattis till graviditeten, om det visar sig vara så! Ja, det blir tätt mellan barnen, men så fantastiskt roligt (själv har jag 14 månader mellan mina döttrar – underbart). Det är viktigt med rutiner när barnen kommer tätt, till exempel vardagliga rutiner som måltider, vilostunder och lek. Samt att skapa rutiner vid sängdags så att alla blir glada och nöjda så att kvällarna räcker till för er som föräldrar.
Då du så småningom kommer att känna av din graviditet betydligt mer, och i synnerhet när du fullammar, behöver du stöd och få tid och vila. Runt graviditetsvecka 20 kan du behöva börja med järntillskott.

Christina Wahlström