Vegomiddag – Recept på Quinoanuggets

Bjud familjen på knapriga Quinoanuggets. Här är ett busenkelt recept!

Quinoanuggets

Knapriga nuggets, som funkar lika bra att steka till vegoburgare. Den som vill ha mer styrka i dippsåsen tar mango chutney i stället för mangopuré.

Ca 16 stycken

  • 1 dl quinoa (röd eller vit)
  • 1/2 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl god riven ost
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • rapsolja att steka i
  • 1 1/2 dl tjock yoghurt
  • 1/2 dl mangopuré (barnmatspuré)
  • lite currykrydda
  • morötter att knapra till

Gör så här:

1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet men utan salt. Hacka löken fint. Blanda quinoa, lök, ägg, mandelmjöl, ost, soja, peppar och ströbröd. Forma nuggets och stek i medelvarm panna i generöst med olja, så att de får lite färg och osten smälter inuti.

2. Rör ihop yoghurt, mangopuré och curry och servera som dippsås till.

Allergier? Mjölk-/äggfritt: byt ägg, ost, ströbröd och mandelmjöl mot 3 dl mixade kikärter. Glutenfritt: välj glutenfritt ströbröd.

Till ­bebisen!
Servera i pytte­små smak­portioner.

Lär dig mer om vad barn behöver för att må bra!

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.