Sara Ask, ”därför är ketchup bra”

Sara Ask, tvåbarnsmamma, barndietist och vår egen bloggare, förklarar fördelarna du inte trodde fanns med ketchup!

Ketchup är inte alls så dumt, faktiskt.

Varför? Jo, i tomat finns ett litet ämne som heter lykopen, en sån där antioxidant, som bland annat verkar kunna förhindra hjärt-kärlsjukdom och cancer, och ju mer processad tomaten är, desto mer lykopen innehåller den. Ketchupen är alltså en av de bästa lykopenkällorna.

En annan bra sak med ketchupen tycker jag är att den kan fungera som ”brygga” när barn ska lära sig nya maträtter. Rödspättan känns kanske inte lika läskig om den fått några extra ketchupprickar och gratängen blir i alla fall liiite spännande med en stor ketchupbokstav på. Så ketchupångest gör sig icke besvär här hemma. Men därmed inte sagt att man måste ha tre flaskor – det är nog ändå två för mycket…


Digital prenumeration
Lär dig vad barn behöver för att må bra – JUST NU 0 kr första månaden!
(därefter 79 kr/mån)
Ingen bindningstid

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Vi Föräldrars magasin digitalt i appen Wype

Nyhetsbrev med ett urval av intressanta nya artiklar

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren