Sugen på att baka nåt? Vi Föräldrars matredaktör Sara Ask tipsar om hur du bakar egna frallor – enkelt och gott.

Så här bakar du enkelt och gott bröd.

Hembakade havrefrallor

Foto: Getty Images/iStockphoto

Mumsigt bröd av havre!

Havrefrallor – du behöver:

1 halvt paket jäst.
1 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk rapsolja
5 dl havregryn
1,5 tsk salt
En nypa socker
8–9 dl vetemjöl

Gör så här: 

  • Smula ett halvt paket jäst i en bunke.
  • Värm 1 dl mjölk, 5 dl vatten och 2 msk rapsolja till 37 grader. Slå över jästen.
  • Tillsätt 5 dl havregryn, 1,5 tsk salt, en nypa socker och cirka ­­8–9 dl vetemjöl.
  • Arbeta ihop till en ganska lös deg som får jäsa 45 minuter. Stjälp upp på mjölat bakbord, skär ut 15 ­små bröd med degskrapa, låt jäsa 15 min och grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de fått fin färg, cirka 10 minuter.
  • Klart!

Frys in de frallor som inte går åt och plocka fram eftersom.