Kan jag behålla barnet?

Kan jag behålla barnet?

Fråga

För några månader sedan fick jag ett missfall i vecka 16 och det påverkade både mig och min sambo starkt. Nu är jag gravid igen, men plötsligt vill inte sambon ha barn längre.
Jag klara inte av att göra abort. Jag funderar på att lämna honom och ta hand om barnet själv. Är det fel att behålla barnet mot pappans vilja?

Blivande mamma?

Svar

Du befinner dig mitt i totalt kaos just nu. Först förlora ett barn med all den sorg det innebär. Sedan bli gravid igen och med den glädje det kan innebära. Därefter behöva ta ställning till om du ska förlora även detta barn. Hela situationen är totalt overklig och omänsklig, kan det tyckas. Men nu befinner du dig just där. Och du måste bestämma dig.
Min känsla är att du redan har beslutat dig. Att göra abort i det läge du befinner dig är nära på omöjligt för de flesta blivande mammor. För mamma är ju det du vill bli och förberett dig på.

Hur du än gör, så finns det inget rätt eller fel. Din pojkvän kan tycka, men han kan ju inte bestämma över ditt val i den här frågan. Hans reaktion efter ett missfall är faktiskt ganska vanlig. Fast han har ju, tillsammans med dig, bestämt sig för att vilja bli pappa till ert barn. Så det skulle förvåna mig om han backar ur, om du bestämmer dig för att bli mamma. Men det kan ingen riktigt veta just nu, eftersom han också befinner sig i kaos.

Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!