Jag ska resa bort utan barn


Jag ska resa bort utan barn

Fråga

Har fått ett fantastiskt erbjudande och tackat ja, med stor bävan och lite ångest: En gratis resa till Asien under en vecka, utan man och barn… Min dotter kommer då att vara 9,5 månader gammal.
Min man tar föräldraledigt och kommer att vara pappaledig en tid innan jag åker. Även farmor ställer upp som stöd. Ännu vill min dotter somna vid bröstet, och vaknar på nätterna för att snutta.
Kanske ska jag prova att sova borta en natt för att göra min bortvaro enklare? Det är ett par månader kvar till avresa. Jag har egen firma och måste ändå börja dra in pengar snart, och kan ha nytta av resan rent jobbmässigt.

Mamma & fotograf

Svar

Grattis till äventyrsresan. Så härligt att du bestämt dig för att åka och gör det utan alltför mycket ångest. Förutsättningarna för att det ska fungera är ju de allra bästa. Bättre kan det inte bli. Dessutom är det ju ett par månader kvar innan du far, så både du, pappa och din dotter kommer att vara färdiga för avsked den dag du reser.
Det är en fördel att ha ett bestämt datum för en större förändring. Du (ni) rör dig (er) mot detta mål och kommer hela tiden att göra saker som underlättar för er alla tre (till exempel att sluta amma på natten).
Att ge specifika råd inför resan är svårt eftersom det händer så mycket med er lilla dotter under den tid som är kvar till avresedatumet. Hon genomgår ju sitt livs mest dynamiska år just nu och därför är det omöjligt att säga i dag vad som kommer att vara bra när hon är 9 månader. Det kommer du att veta då. Men hela tiden fram till dess kommer du att tänka på avskedet och vad som är bäst för er. Kanske kommer du att pröva att sova borta en natt, om det känns bra. Eller så avstår du eftersom det känns bäst.
I vilket fall som helst är jag övertygad om att det kommer att gå bra medan du är bortrest, kanske kommer hon att vara extra mammig då du kommer hem.
PS. Att fortsätta amma efter en vecka brukar inte vara något större problem efter 9 månaders amning. DS

Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!