Hur tränar man att att åka bil?


Hur tränar man att att åka bil?

Fråga

Vårt yngsta barn, som är 10 månader, klarar inte av att åka bil eller buss.
Jag sitter bredvid och försöker underhålla honom på alla möjliga sätt. Men inget hjälper. Efter cirka fem minuter börjar han skrika och gråta, och han slutar inte. Till slut kan han knappt andas. Det enda som kan hjälpa ibland är att han får suga på mitt bröst en stund. På BVC säger de att ett så litet barn inte kan ha åksjuka. Att vi behöver träna honom att åka bil, men hur långt ska man pressa honom? Vi ska snart åka en längre sträcka på 70 mil, enkel väg, hur ska vi göra?

Snart åksjuk själv

Svar

Åksjuka har både du och din son. Du, för att du ser, hör och känner hur han lider av bil- och bussresorna, och sonen för att han hatar att åka bil eller buss. Så här reagerar vissa barn och vi vet inte varför. Helst skulle jag vilja säga: Åk inte, stanna hemma eller ta tåget, något de flesta barn accepterar, eftersom vi alla kan röra oss obehindrat ombord. Men det är dumt av mig att föreslå det här, eftersom ni ju själva säkert tänkt på båda alternativen och det antagligen inte går.
Alltså har ni inget val, som jag kan se det: Sonen måste få skrika sig trött. För det är ju det som händer i sådana här situationer. Till slut somnar han av utmattning och i bästa fall sover han mer än vanligt. Huvudsaken för honom är ju ändå att ni, alla andra i familjen, är nära honom och kan trösta honom, så mycket det nu går.
Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!