Doppresenter – tips!

Det kan vara trixigt att komma på något fint och minnesvärt att ge i doppresent. Det finns inte alltid pengar, eller idéer för att komma på det bästa presenten. Här är några tips som kanske kan inspirera.

En klassiker med namnet på

En äkta handmålad dalahäst, den på bilden har kurbitsmotiv, men dalahästar finns klassiskt rött men också blått och rosa till exempel. Extra kul present till någon som inte bor i Sverige. Du kan också beställa så de målar in ett namn på baksidan eller under hästen. Den här kostar 528 kronor, med text 45 kronor extra och frakt kostar 124 kronor.

www.grannas.com

 

Personlig möbel

En personlig möbel är också något som kan vara en speciell gåva. Den här bänken kostar 1290 kronor och frakt 280 kronor.

www.jamaprodukter.se

Dopram
Klassiskt från guldaffären

I den här ramen får ett litet kort plats. En gåva som kan stå i bokhyllan och påminna om dopet. I guldaffären finns också spargrisar i samma material, också en vanlig gåva på ett dop. Gärna med en liten slant i. Den här ramen kostar 398 kronor.

www.guldfynd.se

 

Varför inte ge en fin bok

Det kan vara en fylleribok som föräldrarna ska fylla i om barnets uppväxt. Eller någon del ur serien Barnkammarboken. Eller om man vill flera delar som ser snyggt ut i bokhyllan och som är verkligen uppskattade sångböcker, med cd som följer med. Finns i olika teman och färger. Den här är jubileumsutgåvan av den silvriga boken, och innehåller många av våra klassiska sånger och visor. Kostar 209 kronor på www.adlibris.se.

Vacker möbel till barnrummet

Det här är en gungstol, men en gunghäst är också en bra idé. En möbel som man själv kanske inte köper till sitt barn men som är väldigt kul att få.

Mått 78 x 40 cm. Kostar 659 kronor på www.jollyroom.se

Något som ingen glömmer

En växt, ett träd eller buske. Det här är en gåva till någon som kan plantera den någonstans och njuta av den, minnas dopdagen och den som gav gåvan. Tänk också på att rosor och träd ofta har namn och det kan vara kul att ge något med samma namn som på den som ska döpas.