Här är våra mest lästa artiklar just nu!

Vill du hitta det som många läser just nu? Här har vi samlat våra mest populära artiklar.

Nummer 1
Så påverkas bröstmjölken av det man äter

Vad ska man inte äta när man ammar? Hur snabbt går maten ut i bröstmjölken? Kan man påverka bröstmjölkens innehåll och förändras bröstmjölkens kvalitet genom det man äter? Så här svarar experterna.

Nummer 2

Min bebis vill amma HELA tiden!

Känns det som du ammar HELA TIDEN utan att din bebis blir nöjd? Det är normalt. Många spädbarn vill amma en gång i timmen, eller oftare. Här förklarar vi varför.

Mamma kramar om sin lilla bebis

Många bebisar har skrikperioder på kvällarna.

Nummer 3

Varför skriker min bebis på kvällen? Vi reder ut.

Kvällsoro, kvällstrassel eller kvällsångest: En missnöjd bebis, gnäll och gråt. Man bär, vaggar, ammar, flaskar – och inget verkar hjälpa … Varför? Vi har frågat bvc-sjuksköterskor, forskare, en psykolog och en amningsexpert.

Nummer 4

Frågor & svar om välling

Hur många flaskor om dagen är lagom? Och kan man lika gärna ge gröt som välling? Vi Föräldrars barndietist Sara Ask svarar på några vanliga vällingfrågor.

Nummer 5
3 sätt att spara föräldradagar

Vill du dra ut på föräldraledigheten, unna dig och barnet extra långa sommarlov eller vara ledig tillsammans med din partner? Varsågod, här är tipsen på hur du får ut mer av föräldradagarna.

Nummer 6

Kan jag undvika att nästa förlossning blir traumatisk?

Vi har en son på 13 månader och väntar nu vårt andra barn. Sonens förlossning var ganska traumatisk, och helt ärligt vet jag inte om jag har bearbetat den fullt ut än. Finns det något jag kan göra för att undvika att det blir likadant nu? Barnpsykolog Malin Bergström svarar.

 

Nummer 7
Gnällig bebis – varför är det så?

En gnällig bebis kan vara krävande – och behöver ofta all din uppmärksamhet. Men missnöjet beror sannolikt inte på dig som förälder, utan på barnets temperament. Vi förklarar varför.

Mamma med nyfött spädbarn på axeln.

Barnet knyter an till den eller de som tar hand om det.

Nummer 8
Otrygg anknytning – hur märker jag om mitt barn har det?

”Det kan störa anknytningen!” varnas det ibland, om allt från att inte kunna vara nära direkt efter förlossningen till flaskning. De varningarna stämmer inte alltid. Här är vad du behöver veta om barns anknytning.

Siffran 9
10 tips för ro & sömn

Den första tiden med bebisen handlar det mesta om sömn. Ett sätt är att försöka flyta med, att helt enkelt låta bebisen visa hur den vill ha det. Somnar den bäst med buffar, vagnrull eller reggae?

Siffran 10
Tillväxtkurvan på bvc – därför är den så viktig

Om barnet inte följer sin tillväxtkurva – är det farligt? Och hur funkar längd- och viktkurvan? Barnläkaren Cecilia Chrapkowska förklarar.


Bli medlem idag!
digital prenumeration 79 kr/mån Ingen bindningstid!

Faktagranskade råd om graviditet, bebisar, barn & föräldraskap

Fritt antal artiklar, konsumentguider & ljudartiklar

Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström

Jag godkänner prenumerationsvillkoren. Därmed samtycker jag till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren