Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 3 – köp det på länken längre ner i den här artikeln.

Gifter i tvålar och badskum för barn? Vi har testat!

Många tvålar och badskum för barn innehåller farliga – ibland förbjudna – ämnen. Det visar testet i senaste numret av Vi Föräldrar.

Ämnen som kan orsaka ­allergi, misstänkt hormonstörande ämnen och ämnen som är giftiga om man får i sig dem. Det hittar man i vanliga tvålar och badskum för barn, visar en granskning som Testfakta låtit göra på uppdrag av Vi Föräldrar.

Bara 4 av 16 produkter kan sägas vara helt fria från olämpliga ämnen.

– Vi blev förvånade över att flera produkter innehåller dessa ämnen eftersom det är produkter riktade till barn, säger Gabriella Silfwerbrand på företaget Goodpoint, de experter på kemi- och hållbarhet som utfört granskningen.

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 3. Köp tidningen i butik eller beställ hem senaste numret genom att klicka här!
Nyhet! Kurs: Sova hela natten – utan sömnmetoder med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + ett fint matset från Rice för bara 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler