Om Omslagschansen

I april 2010 lanserade Vi Föräldrar sin första omslagschans.

Idén kom från alla läsare som dagligen mejlar in bilder på sina fina barn till tidningsredaktionen, med en dröm om att se just sitt barn på omslaget.

Vi lyssnade och med Omslagschansen har alla chansen att få se sitt barn på Vi Föräldrars omslag.

Nu gör vi för fjärde året i rad om succén! Det här året kommer vi att premiera våra läsare. Så för att gå till final måste man kunna visa ett prenumerationsnummer, alternativt streckkoder från tidningen Vi Föräldrar nr 5, 6 och 7. Läs mer om det här bland våra Frågor och svar.

Välkommen att vara med och ta chansen att se just ditt barn på omslaget!

Så här funkar Omslagschansen:

1. Du deltar i Omslagschansen genom att ladda upp en bild på ditt barn här. Var nogrann med att läsa reglerna så att din bild är godkänd för att gå vidare i tävlingen.

2. Samla röster på din bild genom att dela länken på t.ex. Facebook med dina vänner, familj och bekanta.

4. De 20 bilder som fått flest röster vid röstningsperiodens slut går vidare till semifinal. OBS! I detta steg kommer vi att be dig visa upp ditt prenumerationsnummer alternativt streckkoderna från Vi Föräldrar nr 5, 6 och 7 (om du ej är prenumerant).

5. Man kan rösta på de 20 semifinalisterna till och med den 18 augusti.

6. De fem bilder som fått flest röster presenteras på viforaldrar.se och dessa barn bjuds in till den stora omslagsfotograferingen i Stockholm som kommer att ske under helgen 31 augusti – 1 september.

7. Redaktionen väljer sedan ut den bild som kommer att bli tidningen Vi Föräldrars omslag senare i höst.

 

Viktiga datum

16 juni: Sista dagen som det går att ladda upp bilder till Omslagschansen. Du kan dock fortfarande rösta på de bilder som redan är uppladdade.

30 juni: Sista dagen som det går att rösta på bidragen.

1-3 juli: Vi Föräldrar kontaktar de 20 semifinalister som fått flest röster. OBS! Vid detta skede kommer du att behöva visa ditt prenumerationsnummer (alternativt streckkoderna för Vi Föräldrar nummer 5, 6 och 7 om du ej är prenumerant)

4 juli: Omslagschansens 20 semifinalister presenteras på viforaldrar.se. En ny omröstning påbörjas – denna pågår till 18 augusti.

18 augusti: Sista dagen som det går att rösta på de 20 semifinalisterna.

21 augusti: Omslagschansens 5 finalister presenteras på viforaldrar.se!

31 augusti – 1 september: Denna helg sker fotograferingen av de 5 som gått till final. Man måste alltså vara tillgänglig den här helgen. OBS! Resa till Stockholm bekostas själv.

Angående röstningen

Man kan bara rösta en gång på en och samma bild.
När du trycker på ”rösta” under en bild, visas en popup-ruta där du ombeds att logga in med ditt Facebook-konto för att kunna rösta. Detta gör vi för att kunna se att samma person inte röstar fler gånger på en och samma bild. När du loggat in med ditt Facebook-konto kan du rösta. Det kommer inte att synas på din vägg, eller i ditt nyhetsflöde på Facebook att du har röstat i Omslagstävlingen och inte heller vilken bild du har röstat på.
Om du inte har ett Facebook-konto så kan du skapa ett i popup-rutan som dyker upp när du ska rösta

Kontakt: omslagschansen@vf.bonnier.se.

NUVARANDE Om Omslagschansen
NÄSTA Vinn Bilar 2 på DVD!