Frågor och svar

Är det Vi Föräldrar som väljer vem som ska bli omslagsbebis?
Det läsarnas röster som avgör vilka bilder som går vidare till semifinal och final. Av de fem finalisterna väljs den slutliga omslagsbilden av Vi Föräldrars redaktion.

Varför måste jag logga in med Facebook för att rösta på en bild?
För att kunna kontrollera att en person inte röster fler än en gång på en och samma bild. Facebook-inloggningen gör att denna kontroll sker automatiskt.

Kommer det synas på min Facebook när jag röstar i tävlingen?
Nej, det kommer inte att synas på din vägg, eller i ditt nyhetsflöde på Facebook att du har röstat i Omslagschansen och inte heller vilken bild du har röstat på. Om du vill visa bidraget på din Facebook-sida så kan du trycka på dela-knappen på bidragssidan.

Varför får bilden inte vara mer än en månad gammal för att vara med?
Eftersom det handlar om bilder på barn behövs så aktuella bilder som möjligt.

Hur många gånger får man rösta på ett bidrag?
I tävlingen kan man rösta på hur många bidrag man vill, men dock bara en gång på en och samma bild.

Om jag laddar upp en bild på sista dagen av tävlingen, hur ska jag då samla röster?
Röstningen fortsätter i drygt 2 veckor efter det datum då man inte längre kan ladda upp en bild. Så om du laddar upp ett bidrag på sista dagen i tävlingen har du chans att samla röster i ytterligare drygt 2 veckor efter det. 

Varför måste man vara tillgänglig 31 augusti - 1 september för att få delta i tävlingen?
Därför att fotograferingen av finalisterna sker det datumet, och om man inte kan vara med på fotograferingen kan man heller inte bli finalist.

Hur vet jag hur många röster mitt barn har fått?
Då det är mer schysst mot barnen som är med i Omslagschansen så är röstningen dold, det går därför inte att få veta hur många röster en specifik bild har fått.

Varför måste man prenumerera på Vi Föräldrar för att delta i Omslagschansen?
Omslagschansen är väldigt populär och varje år anmäler sig flera tusen föräldrar med bilder på sina barn. I år vill vi premiera våra trogna läsare och öka deras chans att se sitt barn på "sin" tidnings omslag. Självklart har vi många läsare som inte prenumererar, och de kan också anmäla sig till Omslagschansen. Se till att spara streckkoderna för Vi Föräldrar nr 5, 6 och 7 2013 - går du vidare till semifinal kan du visa dessa streckkoder istället för ett prenumerationsnummer.

 Jag har en fråga om Omslagschansen, vem kontaktar jag?
Skicka ett mejl till omslagschansen@vf.bonnier.se så svarar vi så fort vi kan.