Shutterstock

Amningsteet inte säkert, enligt Livsmedelsverket.

Fänkålste säljs till gravida – trots Livsmedelsverkets varning

Gravida och personer som ammar bör inte dricka fänkålste. Ändå marknadsförs Weledas Mother's Tea, som innehåller fänkål, till just gravida och ammande. 

När man är gravid eller ammar bör man inte dricka fänkålste, varnar Livsmedelsverket och europeiska myndigheten för läkemedelssäkerhet (EMA). Detta eftersom det inte är bevisat om ämnena som frigörs vid framställningen av fänkålste är ofarliga för små barn. Trots detta fortsätter Weleda marknadsföra sitt Mother's Tea, som innehåller fänkål, mot gravida och ammande. På förpackningen står det "Kan drickas från slutet av graviditeten och under hela amningsperioden". Teet går att köpa på apotek och naturläkemedelsbutiker.

Källa: TTDet här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!Vi Föräldrar Gravid är ute i butik nu!Klicka här för att beställa det senaste numret!

Glöm inte att följa oss på facebook


Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler