Jag har ingen sexlust


Jag har ingen sexlust

Fråga

Det finns ingen som helst sexlust mellan min sambo och mig. Både han och jag har var sitt barn sedan tidigare förhållande. Nu är vi gravida i vecka 19.
Vi har väl aldrig varit helt betagna av sex, men ända varit ömma mot varandra och haft det bra.
Allt har gått väldigt fort i vårt förhållande. Vi träffades och sex månader efter det flyttade jag 14 mil för att bli sambo. Vi förlovade oss en månad innan jag flyttade till honom och fem månader efter flytten var jag gravid.
Jag vill inte att han rör mig och alla gulliga smekningar blir jag bara irriterd över. Jag har även börjat tänka på mina ”föredettingar”.
Är det hormonerna som spökar eller är vårt förhållande bara en bluff?


Ledsen

Svar

Du skriver att det inte finns någon sexlust mellen dig och din sambo. Några meningar senare skriver du att du inte vill att han rör dig och att du blir irriterad över alla ”gulliga smekningar”. Förstår jag dig rätt i att att det är du som har tappat lusten, inte din sambo?
Både du och din sambo har barn sedan tidigare förhållanden. Känner du igen olusten till sex från tidigare graviditet? Har du ett eller flera barn sedan tidigare?
Den första graviditeten brukar vara speciell ur många aspekter. På gott och ont. Vad som kan vara ”på gott” är ju att man då inte behöver räcka till för andra barn också utan helt och hållet kan ägna tiden åt sig själv och relationen till den blivande pappan.
Finns fler barn kanske den gravida kvinnan känner att det finns väldigt begränsat med tid att gå in i den nya graviditeten. Dessutom är det vanligt att tiden för vila och avkoppling helt uteblir. Den blivande pappan kanske också måste ägna sina tidigare barn mer uppmärksamhet än vanligt. Så, kanske är det helt enkelt så att din ovilja till fysisk kontakt och sex beror på att tiden för dig själv är för begränsad?
Hur reagerar din sambo över din olust? Jag tror att ni skulle kunna må bra av att prata om hur det känns och försöka att förstå varandra, och ha tålamod och tillit till att det blir annorlunda när barnet väl är fött. Kanske kan ni se den här perioden som ett gyllene tillfälle att hinna lära känna varandra ännu bättre genom respektfulla samtal, eftersom det har gått så fort mellan er.
Lena Melin

Ställ en fråga


Klicka här!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler