Han har tappat känslorna för mig


Han har tappat känslorna för mig

Fråga

Min sambo har tappat känslorna för mig sedan vi fick barn.
Barnen är fyra och två år gamla och han ser mig bara som mor till våra barn. Det är precis som om han inte kan känna kärlek eller attraktion till mig.
Vad ska vi göra?
Annars är allt jättebra, det är det som är så konstigt.

Maria

Svar

Har din sambo sagt att han tappat känslorna för dig eller är det din tolkning av situationen?
Du skriver att han bara ser dig som mor till hans barn och att han inte kan känna kärlek och attraktion till dig. Hur hade ni det innan ni fick barn? Har det blivit annorlunda eller har det alltid varit så?
”Annars är allt jättebra”, skriver du. Vad är det som är bra? Tycker ni båda att allt är jättebra?
En relation som pågår under en längre tid förändras successivt och påverkas av många olika saker. Att få barn är en stor livsomställning, som man inte kan föreställa sig förrän man väl har fått barn. Allt blir annorlunda, man kan till exempel inte spontant göra sånt som tidigare var självklart, som att gå och lägga sig när man vill, sova hur länge man vill på morgonen, älska när lusten faller på, samtala ostört och så vidare.
Kort sagt: Det är väldigt mycket som förändras sedan två blir tre eller ännu fler.
Om ni båda trivs med det mesta och kan se tiden an vad gäller samlivet kan väl det vara en bra lösning? Om däremot en av er eller båda vill ha igång samlivet bör ni sätta er ner och analysera när förändringen kom och vad den kan tänkas bero på. Erinra er vad som kändes skönt och bra innan barnen kom. Finns det något ni kan ”damma av” och upprepa nu?
Ni kan också vända er till en familjerådgivare för att få hjälp att samtala.
Så vitt jag kan förstå har ni mycket att bygga på eftersom du skriver att allt annat känns bra. Därför borde det inte vara så svårt att få allt att fungera som ni vill.
Lena Melin

Ställ en fråga


Klicka här!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler