Ska storasyster gå på dagis?


Ska storasyster gå på dagis?

Fråga

Jag har en dotter som är sex månader och nu väntar vi vårt andra barn.
Nästa höst hade vi tänkt att vår dotter skulle börja på dagis.
Min fråga är: Vad är bäst för min dotter? Vara hemma med mig och den nya bebisen eller kanske gå två halvdagar på dagis och träffa egna kompisar?

Martina

Svar

Jag vill ställa samma fråga till dig: Vad är bäst för din dotter? För jag tror att du/ni kommer att ha svaret.
Och varför säger jag så? Jo, för att det är ni som känner er lilla dotter bäst. Ni kommer att veta om hon blir stimulerad och tycker att det är kul med andra människor och om hon tycker det är roligt med andra barn. Eller om hon är blyg och avvaktande och inte är så intresserad av kontakt med andra.
Det vill säga, ni kommer att veta vilken liten person hon är då det är dags att börja på dagis. Och det är utifrån hennes personlighet som ni kan göra ert val. Är hon utåtriktad, så kommer hon antagligen att tycka det är kul med en lagom dos kompisar och dagis. Är hon däremot mer avvaktande, kan hon ju vara hemma med dig och den nya bebisen.
Så mitt svar till er blir: Anmäl henne till dagis. Gå dit under våren. Känn efter vad ni tycker och hur ni tror att hon kommer ha det där. Det är viktigt att också ni föräldrar känner att ni kommer trivas med ert dagis. Det är ju inte bara barnet som börjar utan hela familjen. Och det bästa är om alla tycker om det.
När sedan hösten kommer och det är dags för invänjning så kommer ni att veta hur ni vill ha det och vad som är bäst för er.
Och att pröva att låta henne börja dagis kan inte vara fel. Ni kan ju alltid backa, eftersom du är hemma.
Bättre kan det inte bli.
Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler