Ska småpojkar få stånd?


Ska småpojkar få stånd?

Fråga

Jag är en tjej på 24 år som är mamma till en kille på snart 4 år.
Jag undrar över en sak. Min son brukar gå fram och ”jucka” på mina syskon och föräldrar när de till exempel sitter i soffan. Han brukar också sitta och dra i sin snopp och har fått stånd flera gånger.
Är det här normalt? Jag tycker att det är pinsamt att fråga BVC om det här.


Orolig -78:a

Svar

Ja, det är normalt. Har du förresten sett hur hundvalpar och unghundar brukar göra så på oss människor? Ja, just det. Och stånd, det får redan våra bebispojkar. Bebisflickor också (fast det inte syns utanpå). Och när pojkarna blir lite äldre så får de ofta stånd då de drar i snoppen.
Men precis som med valparna måste våra småkillar lära sig att så här får de inte göra, jucka mot andra alltså. Och dra i snoppen, det får de göra när de är ensamma på toaletten eller i sitt eget rum. Det här måste din son lära sig.
Be dina syskon och föräldrar om hjälp. Säg till honom mycket bestämt att han inte får göra så här och när han ska dra sig i snoppen, så får han göra det i enrum.
Ju mer bestämd och envis du/ni är, desto snabbare kommer han att sluta.


Malin Alfvén

Ställ en fråga


Klicka här!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler