Hon vill inte dricka välling


Hon vill inte dricka sin välling

Fråga

Min lilla dotter på nio månader vill inte dricka välling ur flaska, hon dricker vatten och andra drycker. Hon äter vanlig mat på dagarna och gröt morgon och kväll.
Jag kan inte amma henne så mycket längre på grund av att min mjölk troligtvis minskat. Jag har ammat henne ungefär två gånger om dygnet och då sen kväll och tidig morgon.
Jag har försökt flera gånger att ge henne i flaska och i mugg, har till och med haft i lite socker för smakens skull men det har inte hjälpt.
Vad ska jag göra?
Linda

Svar

Ja, det verkar som om du gjort allt man kan göra för att din lilla dotter ska dricka välling ur flaska, mer kan du inte göra.
Vissa barn fullständigt vägrar att ta nappflaska med välling och då får man erbjuda andra alternativ, som till exempel gröt, fil, yoghurt, mackor.
Välling är en väldigt svensk produkt. Det är egentligen bara i Sverige som barn (och vuxna) dricker välling.
Bröstmjölk är alltid av högsta kvalitet vad gäller näringsinnehåll och antikroppar. Men eftersom din dotter nu suger mera sällan, minskar bröstmjölken successivt. Många behåller ändå kvälls- och morgonamning som en mysstund, även när mjölkmängden minskat.
Marianne Rydin

Ställ en fråga


Klicka här!

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler