När kommer mensen tillbaka?

När kommer mensen tillbaka?

Fråga

Jag är en tvåbarnsmor på 32 år som har högt blodtryck och därför ätit p-pillren Follistrel, vilket funkat jättebra. Mitt senaste barn föddes juli 2000, sedan dess har jag ätit Follistrel igen.
Min mens slutade komma några månader under 2002. Jag gjorde ett graviditetstest som var negativt. Barnmorskan jag pratade med sa att det kunde bli så. Mensen kom tillbaka men försvann igen. Även denna gång visade graviditetstestet negativt.
Nu har vi bestämt oss för att försöka skaffa ett barn till, men eftersom min senaste mens var i slutet av april 2003 är det ju svårt att veta när ägglossningen är. Hur lång tid tar det innan mensen kommer tillbaka igen när man slutat äta p-piller? Jag tog sista pillret 9:e mars 2004.

Tacksam för svar!

Svar

Det är olika hur lång tid det tar innan menstruationerna startar igen – det kan ta ett par månader.
Ägglossningen kommer ju igång före första menstruationen så det kan därför hända att du kan bli gravid innan du haft en blödning.
Det bästa att göra om du funderar mycket och haft oregelbundenheter i menstruationerna är att kontakta din gynekolog. Där kan man undersöka om du har ägglossning genom att ta prover på könshormonerna

Maria Sennström

Ställ en fråga


Klicka här!

NUVARANDE När kommer mensen tillbaka?
NÄSTA När kommer mensen?