Fler tårtrecept

Här hittar du fler recept från boken Millas kalastårtor.

Vill du fira att våren är på ingång? Att det är påsk? Att det snart är mors dag? Det finns tusen fler skäl än en födelsedag för att baka tårta.I nya boken Millas kalastårtor (Prisma) tipsar Camilla Tubertini om 25 goda och spännande tårtor. I Vi Föräldrar 5 bjöd vi på ett av dem, här får du två recept till att njuta av.

Trolltårta
2 ägg
4 dl strösocker
175 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl vatten
2 dl filmjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
11 chokladtoppar (skumbollar med choklad runt)
minismarties
lite blockchoklad

Glasyr:
75 g smör
6 msk kakao
5 dl florsocker
2 tsk kaffe

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i en långpanna. Smält smöret. Ställ förpackningen med chokladtoppar i frysen.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten. Rör tills det har blandats.
Häll smeten i långpannan och grädda på nedersta falsen i ugnen i 35 minuter. Gör glasyren och trollen av chokladtopparna under tiden.

Glasyren: smält smöret och mät upp kaffet, blanda med övriga ingredienser.
Smält lite blockchoklad. Använd en rejält dutt av den smälta blockchokladen till att klistra fast smartiesarna med - de ska vara ögon på trollen. Gör gärna en pupill av ytterligare lite blockchoklad.
Ställ trollen i kylskåpet.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna. Bred på glasyren och dela kakan på mitten. Bred glasyr mellan bottnarna och lägg bottnarna på varandra.
Ställ trollen på tårtan. Gör ett hål på trollens huvud med en vass nål och peta ner tårtljusen.

Tripptrapp(t)rulltårta
Våningstårta i miniformat.

Färdiga rulltårtor, antingen hemmagjorda eller köpta, efter tycke och smak
småbakelser och godis som passar som mellanlager, till exempel marshmallows, chokladbollar eller marängergodis eller bär att dekorera toppen med
glasyr (Blanda 3 dl florscoker, 1,5 krm salt, 3 msk kakao. Lägg i 50 gram rumsvarmt smör och 1 äggula och vispa kraftigt tills glasyren blir slät och luftig)
grädde
chokladsås
strössel

Smält chokladen. Skär rulltårtorna i 4 cm breda skivor. Lägg upp allt du tänker använda på diskbänken. Smeta ut lite chokladsås mitt på varje rulltårtsbit. "Klistra" fast bakelser, godis eller maränger. Glasera, dekorera med grädde, strössel och godis. Låt stelna i kylen.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler