Sex snabba genvägar i köket

Sex snabba genvägar i köket

Sex snabba genvägar i köket

Barndietisten Sara Ask delar med sig av sex enkla tips som hjälper när tiden är knapp.

1. Koka ris och bulgur så att det blir över – perfekt att fräsa upp med finstrimlade grönsaker, soja och ägg för en läcker hemmavariant av ”fried rice” på momangen.

2. Spara överbliven pasta och frys in. Sedan är det bara att ta fram och hälla äggstanning och lite annat gott över och vips, en makaronipudding!

3. Strimla1–2 kilo kycklingfilé och stek i ugn eller stekpanna. Bra att frysa in och ta upp till wraps, wok, lasagne, pastasås eller gryta.

4. Koka en trippelsats tomatsås – den blir bara godare efter hand och kan användas till allt möjligt: pastasås, salsa, pizza och som grund till köttfärssås, chili och andra goda grytor.

5. Couscous och bulgur går fortare att laga än pasta och ris. Koka upp vattnet i vattenkokaren, det är både energisnålare och snabbare.

6. Kom ihåg att gröt och smörgås med ett gott pålägg också kan funka som middag.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler