Sara Asks mellismuffins

Sara Asks mellismuffins

Sara Asks mellismuffins


12 st.

Det här behöver du:

2 välmogna bananer
1 dl yoghurt
1 ägg
½ dl flytande margarin (gärna D-vitaminberikat)
1½ tsk bakpulver
(2 msk socker - inte nödvändigt dock)
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
Muffinsformar eller muffinspanna
Fett till pannan


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Mosa 1½ banan med en gaffel i en bunke. Spar den sista halvan till dekoration.

Tillsätt yoghurt, ägg och flytande margarin och rör om. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i banansmeten så att allt blandar sig.

Klicka ut i formar eller välsmord muffinspanna. Skär resten av bananen i tolv skivor och tryck ner en skiva på toppen på alla muffinsar.

Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills de ”stannat” och fått fin färg. Mums med ett glas kall mjölk!

Allergiker i familjen?
Vid mjölkallergi, byt yoghurten mot havredryck eller annat mjölkfritt alternativ och välj mjölkfritt margarin till både smeten och formen.

Vid äggallergi, öka bakpulvermängden till 2 tsk eller ta 1 tsk NoEgg-pulver utrört i 2 tsk vatten. Öka yoghurtmängden till 1½ dl totalt.

För glutenfria muffins, byt ut vetemjölet till glutenfritt mjöl och välj Ren havre alt boveteflingor beroende på om havre introducerats i kosten eller ej.


 

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler