Kavring och mousse

Kavring med färskost, mango och serranoskinka
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprikapulver
150 g philadelphiaost
6 skivor kavring
1 mogen mango
6 skivor serranoskinka

Blanda ner cayennepeppar och paprika i philadelphiaosten. Kantskär brödet och bred på osten. Skala mangon och skär den i tunna klyftor. Fördela 2-3 klyftor på varje kavringskiva och toppa med serranoskinka.

Jordgubbsmousse med rosenblad
4 gelatinblad
350 g jordgubbar
3 dl matyoghurt
2 1/2 dl florsocker
saften från 1 citron
1 dl vispgrädde
Bladen från en obesprutad ros

Till garnering:
Rosenblad

Lägg gelatinbladen i blöt.
Snoppa och mosa jordgubbarna.
Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i moussen.
Häll massan i en 1 1/2 liter stor form klädd med plastfolie. Frys i minst tre timmar.
Tag ut moussen en timme före servering. Stjälp upp den på fat och garnera med rosenblad.

Recepten är hämtade från boken Monikas bästa menyer (Prisma) av Monika Ahlberg och Ann Lindberg.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler