Här är recepten

Här är recepten!

Här är recepten

Nässelsoppa och kanelbrownies – mmm, vad gott…

Ta med barnen på en morgonpicknick och spana efter våren!


I Vi Föräldrar nummer 6, som finns i butik från den 30 april och når prenumeranterna fyra–fem dagar tidigare‚ får du inspiration – och här är de utlovade recepten på nässelsoppa och kanelbrownies.


Nässelsoppa

2 liter färska, späda nässlor
1 knippe gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
2 buljongtärningar
1 dl crème fraîche
 
Rensa nässlorna och förväll dem i 5 dl vatten cirka 10 minuter. Spara spadet, men ta upp nässlorna.
Smält smör och blanda i vetemjölet under omrörning. Häll över nässelspadet, lägg i  de två buljongtärningarna och tillsätt ytterligare 5 dl vatten. Koka 2-3 minuter.
Hacka nässlorna och gräslöken och lägg i soppan. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Några hårdkokta ägg kvar efter utflykten? Dela i halvor och servera till soppan.


Kanelbrownies

200 g smör
200 g mörk choklad i bitar
4 ägg
3 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
 
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret på svag värme. Blanda ner chokladbitarna och låt dem smälta. Vispa ägg och socker. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör om. Blanda ner chokladen. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15–20 min. Kakan ska vara krämig inuti. Låt svalna och skär i kvadrater.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler