Som att bada i mjölk…

Vi fick ett mejl och fascinerades av hur mycket bröstmjölk det finns.

Varje gång Monica är på bvc frågar bvc-sjuksköterskan om hon har skickat in sina bröstmjölksbilder till någon föräldratidning än. Nu har hon äntligen följt uppmaningen.

Så här skriver Monica till Vi Föräldrar:

– Under hela amningstiden hade jag enorma mängder mjölk. Under det första året fick jag ha en uppsamlingskopp på bröstet han inte sög från för att inte bli genomblöt. All mjölk som rann ut sparade jag enligt rekomendationer från min bvc-sköterska – så mjölken på bilderna är alltså ingen utpumpad mjölk. Någon pump har jag aldrig använt, jag vet inte ens hur de fungerar.

– Jag sparade och sparade och fick förvara mjölken i mina föräldrars frys eftersom de hade en större frys än vi. En dag ringde min mamma och sa att jag måste komma hem och ta hand om mjölken – det var dags för älgjakt och de behövde plats för köttet i sin frys.

Mjölken var inte var värd att spara, fick Monica veta, men hon tog några bilder för att kunna förklara hur mycket mjölk jag egentligen hade.

– Det slutade med att vi la ut alla mjölkpåsar på gräsmattan för att de skulle tina så vi kunde hälla ut dem. Det vi inte visste då var att fåglarna var väldigt förtjusta i bröstmjölk, så helt till spillo gick den inte….

Monicas son Marlon var drygt 6 månader när bilderna togs. Han ammades tills han var 20 månader och är nu 2,5 år.

NUVARANDE Som att bada i mjölk…
NÄSTA Nytt om testet av vinteroveraller