Föräldrarådet – det är ni!

Föräldrarådet är den avdelning i Vi Föräldrar där ni läsare både ställer frågorna och ger svaren – som småbarnförälder möter man ju de mest skiftande problem, och skaffar sig också mängder av knep för att lösa dem.

Här nedan kan du läsa vilka problem vi just nu efterlyser lösningar på.
Svaren redovisas i ett kommande nummer av Vi Föräldrar.

Har du ett råd, eller kanske ett eget problem? Hör av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du längst ner på den här sidan.


Hur dyra presenter ska man ge?

Så här skriver signaturen ”Undrande”:

”Min dotter, 8 år, går i en stor klass vilket innebär att det i perioder kommer en massa födelsedagskalas tätt. Min fråga är hur mycket en present egentligen kan få kosta? Under hundralappen, eller över? Jag är absolut inte snål, men ibland kan det kännas lite överdrivet att lägga ut en massa pengar. Samtidigt kostar det ju lite om man inte ska köpa skräp.”


”Semesterfunderingar”

Så här skriver signaturen ”Mamma Anneli”:
”Så är vi återigen här, semestertider, utan en fet plånbok. Som ensamstående förälder är det ibland svårt att få till det på semestern. Man vill att det ska bli lite extra för barnen, 2 och 6 år, men vad?
Några tips, någon?”


Har du något tips på hur man kan lösa problemen? Skriv till Föräldrarådet, Vi Föräldrar, 105 44 Stockholm eller mejla till radet@vf.bonnier.se
Du kan också ställa dina frågor och ge dina svar direkt i vårt forum.

Har du ett eget problem som du vill ha hjälp med? Det kan gälla allt från uppfostran till relationer och annat som rör familjelivet, och du får svar från de verkliga experterna – Vi Föräldrars läsare. Skriv till Föräldrarådet på samma adress som ovan. Bifoga gärna namn, adress och foto på er familj.

NUVARANDE Föräldrarådet – det är ni!
NÄSTA Vinnare Spöket Laban 13/08