Glass bra för fertiliteten

Mejeriprodukter med låg fetthalt kan göra det svårare att bli gravid.

Kvinnor som äter eller dricker mjölkprodukter med minskad fetthalt har en mycket högre risk att få problem med ägglossningen än kvinnor som varje dag äter eller dricker mjölkprodukter med högre fetthalt, enligt nypublicerad forskning.
    Studiens huvudförfattare Jorge Chavarro, som tidigare visat att även transfetter har en negativ effekt på fertiliteten, rekommenderar kvinnor som vill bli gravida att välja standardmjölk och glass, men utan att öka kaloriintaget eller intaget av mättade fetter.
    När kvinnorna väl blivit gravida bör de dock återgå till mejeriprodukter med låg fetthalt, eftersom de gör det lättare att hålla mättade fetter pårätt nivå, poängterar han.
Richard Fleming från Glasgow Centre for Human Reproduction drar dock inte samma slutsatser:
- Jag är inte övertygad om att det finns någon anledning för kvinnor som försöker bli gravida att ändra sin diet om de inte är överviktiga, och jag skulle inte råda någon kvinna att göra så här, säger han.

Källa: DN och BBC News

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler