Nya Vi Föräldrar Junior är här!

Nu finns nya Vi Föräldrar Junior i butik.

Vi Föräldrar Junior är tidningen för dig med barn mellan 6 och 12 år. I det nya numret kan du bland annat läsa om:
 

Barn och datorer. Många föräldrar oroar sig för vad deras barn kan råka ut för framför datorn. Men ofta glömmer vi bort det positiva som datorn och internet för med sig.

Fråga experten: Läsarnas frågor om barn och internet.
 

Jesper Juul coachar: ”Vår 8-årings temperament styr hela familjen”. Hemma hos Johan och Lotta är det den 8-åriga dottern Smilla som styr. Hennes ständiga utbrott gör att resten av familjen tvingas anpassa sig för att bevara husfriden.
 

Läxor – eller inte? Möt skolforskaren som tycker att läxor är omoderna och onödiga.
 

”Jag vill bli vegetarian”. Hur gör man om ens barn bestämmer sig för att sluta äta kött? Hur ska man se till att barnet får i sig tillräckligt med näring?
 

Språk. Idag forsar orden ur Mona, 15 år. Men det var inte förrän Mona var 12 som hon började tala på riktigt. Mona hade en språkstörning som kallas dyspraxi.
 

Pojkar och pubertet. Att komma i puberteten kan kännas skönt för många pojkar. Men att vara sen kan i stället bli ett socialt handikapp, det är inte så kul att vara minst i killgänget.
 

Lär dig förhandla. Säg inte bara nej när ditt barn sätter igång med att tjata. Lär dig förhandla i stället, det mår både du och ditt barn bättre av.
 

Vintersemester. Snösäkra Trysil ligger bara några mil från svenska gränsen. Här finns massor med bra skidåkning för hela familjen och sköna aktiviteter utanför pisten.
 

Idrott. Kostnaderna för barnens idrottande har ökat de senaste åren. Fritidsintresset kostar i genomsnitt 4 510 kronor per barn och år, enligt Riksidrottsförbundet.
 

Partydags? Fixa ett riktigt discokalas – eller varför inte ett rymdparty?  Läs våra tips inför vinterns fester.
 

Test: hårvax. Har sonen problem att få rätt stuk på frisyren? Vi har testat tolv hårvax för både snygga spretfrisyrer och blivande stekare.
 

Bästa tv-spelen för hela familjen. I år storsatsar dataspelsindustrin på familjespel. Vi har valt ut fem favoriter inför julhandeln.
 

Test: Årets bästa brädspel. Här är de tio bästa brädspelen för hela familjen, både nyheter och klassiker.

NUVARANDE Nya Vi Föräldrar Junior är här!
NÄSTA Jämställda föräldrar håller ihop längre