Vad vill förskolepersonalen ha i present?

Snart är det dags att tänka på sommarpresent till förskolepersonalen. Förskolläraren Therese Sjöberg tipsar om vad som brukar bli uppskattat.

Vad brukar du få?
– Vi får ofta presentkort på till exempel restaurang eller i någon bra affär, säger Therese Sjöberg på Fältöverstens förskola i Stockholm.

– Vad man får spelar verkligen mindre roll. Det viktiga är omtanken, man blir rörd över att föräldrarna har tagit sig tid mitt i allt jobb och hämtningar och lämningar och matlagning och fixat en present.

Vilken är den bästa present du fått?
– Oj, jag har fått mycket fint. Men ett par grejer minns jag extra väl. Jag är ju från Örnsköldsvik och ett stort Modo-fan, och när Modo vann Elitserien var det en familj som hade ritat jättefina flaggor till mig. Det blev jag väldigt glad över. Och en gång fick alla i personalen färgglada gummistövlar. Det var en otroligt bra present, föräldrarna hade smugit runt och kollat våra storlekar och alla fick modell efter sin personlighet, mina var rödblommiga och härliga. De stövlarna har förgyllt många dagar här.

Finns det något som är mindre roligt?
– Nej, inte direkt. Nja, små prydnadssaker kanske, de passar ju inte alltid in hemma. Men så är det väl alltid när man får sådana grejer?

Känns det viktigt att få presenter?

– Man blir i alla fall väldigt glad, oavsett om det är något som föräldrarna samlat in gemensamt eller om det är enskilda barn som ger. Man känner sig väldigt uppskattad.

Artikeln är publicerad i Vi Föräldrar nr 6, 2011.

Läs mer

NUVARANDE Vad vill förskolepersonalen ha i present?
NÄSTA Anna: ”Man lär sig att bli smart och uppfinningsrik”