UnderBARA BARN-mässan

Nu är det dags igen, för fjärde året i rad.

För fjärde året i rad är det dags för underBARA BARN-mässan. Kom till Stockholmsmässan i Älvsjö den 3–5 november, vimla med andra föräldrar och barn, lyssna på föreläsare, fynda barnprylar och träffa oss som jobbar på Vi Föräldrar.

Text: Mia Coull

Nu är det dags igen för mässan som tar små barn på stort allvar, nämligen UnderBARA BARN, där Vi Föräldrar är en av medarrangörerna.
Mässan äger rum i anslutning till höstlovet, fredagen 3 november till söndagen den 5 november, på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm.Den riktar sig till föräldrar, gravida och de som har barn omkring sig till vardags.
Här finns inspiration, erfarenhet och kunskap. Du hittar massor av utställare med de senaste produkterna och kan lyssna på föreläsningar och debatter.
Målet med UnderBARA BARN är att skapa ett årligen återkommande forum för föräldrar, pedagoger, vårdkunniga och alla andra som arbetar med barn:
– Jag vill lyfta fram allt det goda som bejakar föräldraskapet, säger initiativtagaren Kickie Jansen som själv har tre barn.
– Det finns enormt mycket erfarenhet och kunskap för oss småbarnsföräldrar att ta del av.För barnen bjuder mässan på bland annat teater, musikalisk show med glada låtar och trolleri, pyssel, babyrytmik och gympauppvisning.
För dem som vill leka sig trötta återkommer succén med det stora aktivitetsrummet, som är över 2 000 kvadratmeter stort.
– I år satsar vi ännu mer på modevisningen av barnkläder, säger Kickie Jansen. Kläderna visas av barn från Lasse Kühlers dansskola. Och underhållningen står Kickan, Kocken och Lilla Köksorkestern för, kända bland annat från tv4:s Lattjo Lajban.
Det har tagit fyra år att bygga upp en årlig, naturlig mötesplats för familjer där barnen får ta plats.
I årets upplaga av UnderBARA BARN står barnsäkerhet i fokus.
– Nya utställare är Volkswagen som delar monter med företrädare för bilbarnstolen Be Safe, vilket ger föräldrarna ett ypperligt tillfälle att träffa några av landets ledande barn- och bilsäkerhetsexperter och möjlighet att diskutera och ställa frågor direkt till dem, tipsar Kickie Jansen.
– En annan ny utställare är Babyland, en av de stora återförsäljarna av barnprodukter och tillbehör. Och en av världens största leksakstillverkare, Mattel, visar sina nyheter.
Även Världens barn, som är en insamlingskampanj där stiftelsen Radiohjälpen är huvudman, kommer att synas.
– UnderBARA BARN-mässan genomför på eget initiativ två trevliga sätt att medverka till att barn i världen i större utsträckning ska få utbildning, tillgång till hälsovård och en värdig framtid, säger Peter Hjukström, projektledare för Världens Barn: Dels ett större lotteri där man kan vinna fina priser skänkta av utställarna, dels kan man köpa boken Noveller för Världens Barn för 145 kronor, där varje krona går till insamligen för Världens barn. I boken finns 13 nyskrivna noveller av ledande författare i Sverige.
Varmt välkommen till mässan!

Här kan du se bilder från förra årets UnderBARA  BARN-mässa
Läs mer på UnderBARA BARNs hemsida

Kom och träffa oss!

Vi Föräldrar finns precis vid ingången till mässhallen, i monter BO 1:21.
Här kan du…
… träffa redaktionen och dela med dig av dina synpunkter på tidningarna Vi Föräldrar och Vi Föräldrar Gravid
…träffa och ställa frågor till vår barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén
… köpa våra tidningar och böcker till specialpris
… delta i vårt mässlotteri

OBS! I Vi Föräldrar nummer 12, som finns i butik från och med 24 oktober, hittar du kuponger som ger dig 50 kronors rabatt på en av böckerna i vår bokserie och en lott i vårt mässlotteri.

Missa inte våra föreläsningar

Lördag 4 november klockan 11.00-11.40: Med oron som drivkraft – Malin Alfvén
Oron är en viktig drivkraft, och den får oss att bli bättre föräldrar. Det menar Malin Alfvén, Vi Föräldrars barn- och föräldrapsykolog och författare till bland annat Trotsboken och Oron som gör oss till bättre föräldrar (Prisma).

Lördag 4 november klockan 12.20-13.00: Välkommen till det nya – Fredrik Emdén
Plötsligt stod han naken i ett omklädningsrum tillsammans med en massa okända, vuxna människor. Hur sjutton hade han hamnat här? Och var det bara han som kände sig obekväm?
Fredrik Emdéns bok Välkommen till det nya livet (Prisma) handlar om att gå på babysim, att tappa kontakten med sina vänner och att köpa radhus. Samt att lära känna ett litet b arn och att hitta sin identitet som förälder.

NUVARANDE UnderBARA BARN-mässan
NÄSTA Lägg till nya artiklar här